İnsanın zalim olması, bile bile zalimlik yapmasından dolayı, Allah' ın onu zalim yaratmasından dolayı değildir, mesela sizi yaratmış, kalbiniz vasıtasıyla her daim vucüdunuza kan pompalıyor, her türlü nimetlerle ve duyularla donatmış, buna rağmen siz Allah yoktur diyebiliyorsunuz, işte bu yüzden insan çok zalimdir demiş ve bunada hakkı var, kendini yaratmış olan ve her an yaratan bir kulun onu yok sayması ve onunla alay etmesine karşı "zalimsin" demesi tabiri caizse bence çok nazik bir ifade...
İkinci ayette ise Allah' tan değil, Hızırdan bahsediyor.
Kuranda geçen her söz Allahın indirmesidir ama Kitapta yüce Allah peygamberleri ve insanlar hatta hayvanları bile konuşturabilir, her neyse, daha iyi araştırın, daha çok okuyun, karşı çıkıyorsanızda bilerek anlayarak ve mantık çerçevesinde çıkın lütfen, benide lütfen alıntılamayın, zira zamanım değerli, internetten her yerden kafanıza takılan sorulara cevap bulabilirsiniz eğer amacınız buysa...
Araştırdım okudum, hatta okadar araştırdım ki bu konuda yüzlerce kitap okudum. Kuran kadar incilide okudum zeburuda okurum. Hiç bir müslüman incil okumaz mesela. hatta Kendi inandığı kitabı Kuran'ı bile okumaz. Anadan müslüman doğmuş sorgulamadan müslüman zanneder kendini. ya hindistanda doğsaydı ineğe tapmaya ve taptığı şeyin doğru olduğuna, diğer inançları sorgulamadan araştırmadan yaşamaya devam ederdi.
Allah zalim yaratmış, ve bu zalim diye ayet göndermiş. artı küçücük çocuk ölmüş ve korkudan öldürdük diye ayet göndermiş. Ben konunun en başından beri böyle sorular çok fazla böyle platformlarda tartışılmamalı diye düşündüğümü belirttim.
Sabaha kadar konuşalım tartışalım, kimse kendi inandığından zerre vazgeçmez. inanç meselesi dışarıdan gelen, kendi inancına aykı olan her eleştriye kapalıdır.