Aslında önce sormuş, böyle bir emanet var, yani imtihan olunmak istiyor musunuz diye, imtihana girmek isteyenleri dünyaya insan ve cin, girmek istemeyenleri taş, toprak inek ve sinek olarak göndermiş. Yani sen hatırlamasanda imtihan olmayı sen seçtin, şimdide imtihan neden oluyorum yada beni neden derecelendiriyorsun diyemezsin. Bunu sen istedin!

Araf Suresi, 172. ayet:
Hani Rabbin, Ademoğullarının sırtlarından zürriyetlerini almış ve onları kendi nefislerine karşı şahidler kılmıştı: "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" (demişti de) Onlar: "Evet (Rabbimiz'sin), şahid olduk" demişlerdi. (Bu,) Kıyamet günü: "Biz bundan habersizdik" dememeniz içindir.

Ahzâb Suresi 72-73
Biz emaneti göklere, yerküreye ve dağlara teklif ettik, ama onlar bunu yüklenmek istemediler, ondan korktular ve onu insan yüklendi. Kuşkusuz insan çok zalim, çok bilgisizdir.

Ben bunu hatırlamıyorum, bana böyle bir teklif sunulmadı demek çok mantıklı olmaz, insan olarak anne karnından 2-3 yaşımıza kadar hiç bir şey hatırlamıyoruz, bizim bir şeyi hatırlamıyor olmamız o konuda bir söz vermediğimiz anlamına gelmiyor...