Özellikle website ve isimler indexlenmesi için paylaşıyorum, belki birileri arar google üzerinde dolandırılmadan önce farkına varır.

Eşinden kalan maaşla geçimini sağlamaya çalışan bir komşumuz var. Nadiren de olsa teknolojik konularda benden yardım ister. Geçen hafta beni arayıp döviz almak istediğini, nereden alabileceğini sordu. Ben de banka ya da kuyumculardan alabileceğini söyledim. “Bankadan başka yerden alınmıyor mu?” diye sorunca, kripto para borsaları üzerinden de alınabileceğini ancak bunun kimlik onayı gibi işlemler gerektirdiğini ve onun yapamayacağını belirttim. Bu konuşma sırasında dolandırılma ihtimali aklıma gelmedi değil, çünkü maddi durumu çok iyi değil zaten yani bir yerlerden bir para gelmesi lazım maaş haricinde veya farklı bir durum olması lazım.

Dün akşam bize geldi ve bana döviz aldığını, yanlış birşey yapıp yapmadığını sordu. Ben nerden aldın diyince bana +44 ile başlayan bir numara gösterdi. Ben dolandırıldığını direk anladım. 10.000 TL göndermiş.

Parayı gönderdiği kişinin adı Musa Çakmak
Kendisiyle iletişime geçen kişi Kemal Ateş ve Kemal Ateş Arkın takma adlarını kullanıyor.
Dolandırıcılık amacıyla kullanılan siteler Ventaro-cean.biz ve ventarocean.com sahte bir kripto para borsasını andırıyor. Para yatırabiliyor ama çekemiyorsunuz. İnsanları bakın paranız burada duruyor, biz *********** değiliz diyerek bu site üzerinden miktarı görebileceği kullanıcı giriş bilgileri veriyorlar.

Şahsı benim yanımda aradı, o kadar düzgün bir diksiyonu var ki ikna kabiliyeti çok yüksek. Parayı iade etmesini söyledim akşam 17.00'ı geçti iade edemiyoruz dedi. Ben devlet memuruyum dünyayı dolaşıyor ve yatırım yapıyorum. Sadece kendim değil Türkiye'deki vatandaşlarında faydalanmasını sağlıyorum diyor. Çok yüksek kazançlar vaadediyor. Haftasonu dolayısıyla yine iade edemiyormuş. Ayrıca sürekli banka hesap şifrelerini talep ediyor.

Maalesef 50 kez uyardım ama bana değil, dolandırıcılara inanmayı tercih ediyor gibi daha fazla bir kaybı olacak. Ben bu sana ders olsun ya yarın savcılığa git ya da bir daha bu adamlarla iletişime geçme dedim. Ben gereken uyarıyı defalarca kez yaptım.