SimsekSmm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle selamlar. Yaklaşık 3 yıldır müzikle uğraşıyorum ve FL Studio ile müzik piyasası hakkında belirli bir bilgiye sahibim.
Son zamanlarda R10 ve benzeri platformlarda yapay zeka ile müzik yapma ve para kazanma üzerine eğitimler satıldığını görüyorum. Burada kimseyi hedef almak veya suçlamak istemiyorum; sadece kendi gözlemlerimi paylaşmak ve konuya ilgi duyanları bilgilendirmek istiyorum.
Şunu özellikle belirtmek isterim: Bu eğitimlerin hiçbirini satın almadım ve herhangi bir eğitimin içeriğini yayma amacım yok. Bahsedeceğim bilgiler zaten internette ve sosyal medyada yaygın olarak bulunan genel bilgilerdir.
Genelde süreç şu şekilde ilerliyor: Kullanıcılardan Suno AI gibi platformların premium üyeliğini almaları isteniyor. Premium üyelikle birlikte, üretilen içerik üzerinde kısmi haklar elde edilebildiği söyleniyor. Ancak yapay zeka ile üretilen müziklerin telif ve dağıtım konusu hâlâ tartışmalı bir alan.
Sonrasında ise DistroKid, Amuse vb. dağıtım servisleri üzerinden müzik yayınlamaya yönlendirme yapılıyor. Benim gözlemime göre, yapay zeka ile üretilen şarkıların organik dinlenme ve algoritmik öneriler konusunda ciddi zorluklar yaşadığı durumlar olabiliyor. Bazı dağıtım firmalarının da bu tür içeriklere sınırlı yaklaştığı biliniyor.
Kısaca kendi görüşüm şudur: Yapay zeka, müzik üretiminde yardımcı bir araç olabilir; ancak tek başına sürdürülebilir bir müzik kariyeri için yeterli olmayabilir.
Müzik yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem, FL Studio veya Ableton Live gibi yazılımları öğrenmeleri ve mümkünse temel prodüksiyon bilgisi edinmeleri yönünde olur. Phonk gibi türler, vokal kullanmadan başlamak için de iyi bir seçenek olabilir.
Elbette herkesin tercihi kendine aittir; ben sadece kendi bakış açımı paylaşmak istedim.
Ayrıca bence asıl sorunda şudur 0 müzik bilgisiyle düzenli gelir elde etmeye çalışmak cidden zorlayıcı olucaktır.Bu yüzden tavsiye etmiyorum.Umarım bu içerik forum içerisinde bulunan arkadaşları üzmez,kırmaz sadece insanlara yarar sağlamak için bu bilgiyi paylaşıyorum.
Maksadınız iyi olsa da (söylediğinize göre) üslup çok vasat.
Başlık hakaret içeriyor. Size göre saçma olan başkası için değerli olamaz mı?
Ayrıca adama derler ki; iyi de sanane, sana fikrini sorduk mu?

Yani dışarıdan hoş görünmüyor gönderiniz ve üslubunuz

Bir hazımsızlığınız var ve nefret kusuruyor, saldırıyor gibisiniz daha çok.

Bir arkadaşımın kardeşi yapıyor yz ile müzik ve spotfy çok ciddi ödemeler veriyor.

Kolay gelsin.