İstanbuldan 100% izole hayat mümkün değil, çorlu dediğin yerde bile mümkün değil. Zira istanbuldaki çoğu fabrikayı zamanında oraya taşıdırlar, hala servisle ya da aracıyla oraya gidip gelenler var. Başakşehirde araç ile 10/15 dakika mesafesinde istediğin her yere gidebilirsin, araç burada şart. Devlet hastanesi ve Şehir hastanesi burda zaten yürüyerek bile gidersin, araçla 3,5 dakika. Hava limanı 23dk, daha dün gidip geldim Kocaman şamlar tabiat parkı var, içerisi çok güzel google'dan bakarsın. Sular vadisi var ki hanımla favorim, canımız sıkıldıkça gider gezer otururuz orda. Millet bahçesi hafta içi kimse olmuyor, sabahlar gider göl manzarasında kahvaltı yaparız kamelyada. Mall of istanbul avm 10dk mesafede, onun hemen yanında optimum outlet var, genelde biz butik sessiz sakin diye buraya geliriz, kayaşehir avm, olimpa avm var, bunlar hepsi 10,15dk araç mesafesinde. En güzel yanı, buralar siteleşmiş yapılar genelde. Her yer site ve hepsi açık ya da kapalı otoparklı. Ben toki konutlarındayım 2+1 85m2, 2500 TL aidatımız yeni zamlı fiyat, kiram 25k. Buranın en güzel yanı deprem bölgesi değil, geçenlerde istanbulda bir sürü deprem oldu sadece en büyük olanı hissettik o kadar. Yeni yapılan binaların hepsi yatay mimari 4 katlı çok güzel binalar. Burada özellikle millet bahçesi çevresinde araplar çoğunlukla yaşar, ama bir gün olsun bana rahatsızlık verdiklerini görmedim. Kendi hallerinde yaşayıp gidiyorlar, ben umursamıyorum. Bizim oturduğumuz siteyi bir görsen sitenin içinde her yerde kamelyalar var ve orman gibi yemyeşil her yeri çamlık/ağaçlık. Komşularım türk vatandaşı, sitemizde hiç arap görmedim. Ben büyük konuşmayayım ama başka yerde yaşamak istemem. Ev fiyatları biraz tuzlu 2+1 için 4m civarında sanırım. Ama sakın güvercintepe gibi semtlerine bakayım deme, oralar biraz sıkıntı.