Bende diyorum ki herkes kuranı kendine göre yorumlarsa nasıl çıkarız işin içinden 8 milyar tane fikir olur, kandırılmamak çok basit dini araştırıp biraz hadis biraz siyer bildikten sonra ana temeller elinde zaten, diğer türlü ben kendim yorumlayayım diyorsan o da çok basit şu ilimlere vakıf olduktan sonra yapabilirsin:
Arapça (ileri seviye)(sarf belagat nahiv vs )
Usulü hadis
Usulü fıkıh
Siyer
Eshabı nüzul
Nasih mensuh
Akaid
Kelam
ve daha sayamadıklarım. He diyorsan ki ben bunları öğrenemem o zaman bunları öğrenmiş senin önüne koymuş güvendiğin kişilerden bu tefsiri almak zorundasın.Evet çok fazla yalancı var o konuda haklısın ama temelleri öğrenip kim yalan söylüyor anlayabilirsin.
ayrıca en kızdığım noktada yazılım hakkında yazılımcı olmayan konuşamıyorken din hakkında bilgisi olmayan herkes konuşuyor.
diyanet imamına da gelince her imam bir değil sen siyaset yapanına denk gelmişsin bu sebepten dolayı Allahın camiilerini terk etmemeni öneririm. Bu konuşmandan anladığım kadarıyla Cuma namazına da gitmiyorsun. Cuma namazı farzdır tıpkı diğer namazlar gibi. Bak kuranda onu ap açık bulabilirsin.
sanırım cevaplarım yeterlidir. Sağlıcakla
Kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz. Olmayan bir seyi ortaya atip, hadi göster demek gibi.. Yani kur'ani anlamak icin 50 tane terane sayiyorsun.. kime neye göre bunlar? kim belirlemis bu kaideleri? hz peygamber mi söylemis, Allah mi söylemis? kendiniz uydurmussunuz.. O kadar seyi insanin okumaya anlamaya ömrü yeter mi? ayni yahudiler gibi, bir gram eksigi yok. Allah'in kolaylastirdigim dedigi dini 1000 kat zorlastirip, olmayan sacma sapan seylerle dolduruyorsunuz.
Daha basit ifadeyle; hadi kur'anda zekatin 40'da 1 oldugunu göster diyorlar

Allah'in bahsemtedigi seyi "verilecek zekat" olarak kabul edip bana da göster diyorlar... Ayette diyor ki; ihtiyactan arta kalan, helal kazanctan infak... bu kadar.. kalani senin samimiyetinle ilgili bir sey..
senin dedigin sey temel olarak su; Allah acik, kolay bir kitap göndermis ama sen bakma ona, anlayamazsin onu o yüzden 100 tane sey daha ögrenip ancak öyle anlayabilirsin.. Sonucta hasa Allah herkesin anlayabilecegi bir kitap yollayamamis ama bizim cok akilli hadis hocalarimiz sana ögretecekler.. (tabi bir de bu isi ticarete döken sarlatan yiginla cemaat var o konuya girmiyorum bile).
Dinin temelini gören diyorsun da benim de aslinda söyledigim olay bu. Ben kimseye hadis okumasin sunu bunu okumasin demiyorum. Aksine ne okumak istiyorsa okusun, bilim kitaplarini da okusun, psikoloji de okusun. Ama senin temel dedigin sey aslinda Allah'in kitabi. Önce bu kitabi bir oku, anla, ondan sonra diger her seyi bu kitapla birlikte yargila. Yani bir sözün islami olup olmadigini ancak bu sekilde anlarsin ve baskalarinin seni kandirmasina engel olursun.
Ama sen kalkip hocalarin pesine gidersen; atiyorum 10 hoca var, 10'u da yalanciysa ne yapacaksin? hepsi seni kandirmis olacak. O yüzden temel alinmasi gereken tek kitap var o da Kur'an.
Diyanet olayina gelince: tek imam oldugunu nereden cikardiniz merak ediyorum.. Cok fazla gördüm, imam tanidiklarim var biliyorum ne oldugunu merak etme. Elbette bunu yapmayanlar var, onlari da sürüyorlar zaten..
Ayrica ben yurtdisinda yasiyorum; burada sadece diyanet camileri yok merak etme. Camide sadece dini anlatan, para toplamayan yerler var.. Siz tabi camide siyasetsiz ve parasiz bir gün geciremediginiz icin bilmemeniz normal..