bana çok mantıksız, hatta saçma geliyor. Bir ülke yayılmacı bir politika izliyor ve komşu güçsüz ülkeye ve o ülkenin insanlarına zulmediyorsa, bunun yaptırımı o ülkeli iş adamlarının şirketlernin ürünlerini almamak değildir.
ülkelerin ve kendi ülkemizin bu zulme dur demesi ve bu uğurda yaptırım uygulamasını sağlamalıyız. vatandaşın coca cola almaması değil, ülkeye coca cola girişinin yasaklanması gerekir. temizlik ürünlerinin %70 i mesela unilever şirketinin. Clear dan Pantene e, omo dan ariel e kadar unilever firmasına ait ve israil kökennli çok uluslu bir firma. temu yu bile bir çırpıda kapatan yüce hükümetimiz Tüm Unilever firması ürün ithalatını durdursun mesela. Coca Cola, Pepsi ithalatı yasaklansın mesela. mesela da mesela binlerce var.
dipnot: Hani Ticaret Durdurlmuştu ya!!!
yeminli tercümanım. Mersin limanı birçok firmanın gemi koşimentolarını ben çeviriyorum. koşimento deniz ve hava taşımacılıgında giden belgenin çıkış gümüğü, varış gümrüğü, giden malın cinsi ve miktarı vs belirten bir resmi evraktır. İsrail e doğrudan giden yüzlerce koşimento hala arşivimde. ben çevirdim zaten noter onaylı oalrak. sahte bir sistemin gerçek parçası olmaktansa bir sisteme tabi olmadan kapitalist yaşamayı yeğliyorum.