ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam öncelikle benim basit sorumu cevaplamani beklerdim.. Sen bir tefsir yazari ol; beni Allah ile aldatip aldatmadigini nasil anlayacagim? soru basit.

cevaplarina gelince: peygamberi inkar eden yok ki? Senin peygambeer inancin nasil bilmiyorum ama benim peygamber ile ya da söyledikleriyle ilgili bir problemim yok ki. Peygamber kur'an disinda bir sey konusmaz, bu da ayetle sabittir. Ayrica aciklama isi peygamberin isi degil. Kur'an kendi kendini aciklayan bir kitap+
Kıyamet 16: Onu aceleye getirip dilini oynatma.
Kıyamet 17:Onu toplamak da okutmak da bize düşer.
Kıyamet 18:Biz onu okuduğumuz zaman, onun okunuşunu izle.
Kıyamet 19: Sonra, onu (beyan) açıklamak da إbizim görevimizdir.

Peygamber kur'an disi konusmaz, o zaman paralel bir din icat edilmis olur. Dinin sinirlarini kim belirliyor? Allah mi yoksa peygamber mi yoksa hadis yazarlari mi yoksa tevsir yazarlar mi ... Benim inancimda dinin ve hükmün sahibi Allah'tir.

Neden ateist oluyorlarin cevabi cok basit; siyasallasma... insanlarin kafasinda "müslüman iyidir, calmaz" algisi vardi. Ama üstte söyledigim gibi birileri Allah ile insanlari kandirinca, insanlar haliyle daha cok süphe etmeye basladi.. Bunun meal ile alakasinin daha kisitli oldugunu düsünüyorum.
Kendimden örnek verirsem; covid'den bu yana diyanetin camilerine gitmiyorum. Sebebi: camide kalkip siyaset yapiyor imam. Allah'in dini yerine siyasal iktidarin yaptiklarini anlatiyor. Allah'in dini yerine siyasi propaganda yapan imamin arkasinda neden namaz kilayim? Simdi beni bu hale meal okumak mi getirdi yoksa dini kendi cikarlari icin kullananlar mi?..

olay sadece düsünmeyle ilgili. Basmakalip düsüncelerden arinmak gerektigini düsünüyorum.

Arkadasin konusunu cok dagittim, bunun icin de özür dilerim.
Bende diyorum ki herkes kuranı kendine göre yorumlarsa nasıl çıkarız işin içinden 8 milyar tane fikir olur, kandırılmamak çok basit dini araştırıp biraz hadis biraz siyer bildikten sonra ana temeller elinde zaten, diğer türlü ben kendim yorumlayayım diyorsan o da çok basit şu ilimlere vakıf olduktan sonra yapabilirsin:
Arapça (ileri seviye)(sarf belagat nahiv vs )
Usulü hadis
Usulü fıkıh
Siyer
Eshabı nüzul
Nasih mensuh
Akaid
Kelam

ve daha sayamadıklarım. He diyorsan ki ben bunları öğrenemem o zaman bunları öğrenmiş senin önüne koymuş güvendiğin kişilerden bu tefsiri almak zorundasın.Evet çok fazla yalancı var o konuda haklısın ama temelleri öğrenip kim yalan söylüyor anlayabilirsin.

ayrıca en kızdığım noktada yazılım hakkında yazılımcı olmayan konuşamıyorken din hakkında bilgisi olmayan herkes konuşuyor.

diyanet imamına da gelince her imam bir değil sen siyaset yapanına denk gelmişsin bu sebepten dolayı Allah’ın camiilerini terk etmemeni öneririm. Bu konuşmandan anladığım kadarıyla Cuma namazına da gitmiyorsun. Cuma namazı farzdır tıpkı diğer namazlar gibi. Bak kuranda onu ap açık bulabilirsin.

sanırım cevaplarım yeterlidir. Sağlıcakla