kuran sana inmedi peygambere indi. Açıklaması gerekende peygamberdir( ayetle sabit). Kuranda öyle ayetler var açıkla hadi bana ? Son zamanlarda meal okuyanlar neden ateist deist oluyor bana bunu açıklar mısın ? Kuran bana yeter kafasını bırakın asıl dini kafasına göre yorumlayanlar bu zihniyet
hocam öncelikle benim basit sorumu cevaplamani beklerdim.. Sen bir tefsir yazari ol; beni Allah ile aldatip aldatmadigini nasil anlayacagim? soru basit.
cevaplarina gelince: peygamberi inkar eden yok ki? Senin peygambeer inancin nasil bilmiyorum ama benim peygamber ile ya da söyledikleriyle ilgili bir problemim yok ki. Peygamber kur'an disinda bir sey konusmaz, bu da ayetle sabittir. Ayrica aciklama isi peygamberin isi degil. Kur'an kendi kendini aciklayan bir kitap+
Kıyamet 16: Onu aceleye getirip dilini oynatma. Kıyamet 17: Onu toplamak da okutmak da bize düşer. Kıyamet 18: Biz onu okuduğumuz zaman, onun okunuşunu izle. Kıyamet 19: Sonra, onu (beyan) açıklamak da إ
bizim görevimizdir.
Peygamber kur'an disi konusmaz, o zaman paralel bir din icat edilmis olur. Dinin sinirlarini kim belirliyor? Allah mi yoksa peygamber mi yoksa hadis yazarlari mi yoksa tevsir yazarlar mi ... Benim inancimda dinin ve hükmün sahibi Allah'tir.
Neden ateist oluyorlarin cevabi cok basit; siyasallasma... insanlarin kafasinda "müslüman iyidir, calmaz" algisi vardi. Ama üstte söyledigim gibi birileri Allah ile insanlari kandirinca, insanlar haliyle daha cok süphe etmeye basladi.. Bunun meal ile alakasinin daha kisitli oldugunu düsünüyorum.
Kendimden örnek verirsem; covid'den bu yana diyanetin camilerine gitmiyorum. Sebebi: camide kalkip siyaset yapiyor imam. Allah'in dini yerine siyasal iktidarin yaptiklarini anlatiyor. Allah'in dini yerine siyasi propaganda yapan imamin arkasinda neden namaz kilayim? Simdi beni bu hale meal okumak mi getirdi yoksa dini kendi cikarlari icin kullananlar mi?..
olay sadece düsünmeyle ilgili. Basmakalip düsüncelerden arinmak gerektigini düsünüyorum.
Arkadasin konusunu cok dagittim, bunun icin de özür dilerim.