Valla geçen hafta iş yerinde altın muhabbeti yapmıştık, " şu kadar para olsa şöyle olur böyle olur" diye hani yaptığımız şey de bu arada kredi kartı limiti 1.5 milyon ise onunla altın almak

Bu muhabbeti yaptığımızda altın 6.700 t idi bugünse 7.700 TL, O gün 1.5 Milyonu değerlendirseydik (Komisyondu alış fiyatı vs. falan derken 100 bin ekside başlayalım) 210 Gram'a yakın Altın alsak, 10 Gün içerisinde 200 bin'e yakın gelir elde ediyorduk. (1.4Milyonu 6.700 alış fiyatına böldük, 210 Gramla'da 7.700 Lirayı çarptık) Bunu bir de kartın ödeme tarihinde yapsa ve küçük enişte de 8k-8.5k olsa tamamdır yani.

Dün benim de canım sıkıldı. Nakit avans -20k iken 50k'ya kredi çekeyim bu ay biraz rahatlıyım dedim. 25k boşta duracağına gittim 2 tane çeyrek altın aldım. (12.250TL) Bugünse alış fiyatı 12.750 gösteriyor. Büyük para olmadığı için çok kazandırmasa da en azından kenara koyduk, altının düşmesini de beklemiyorum. Türkiye zaten her anlamda kırılgan bir ekonomiye sahip olduğu için Afrika'da iki kabile birbiriyle savaşsa biz de etkileniyoruz

Gelelim okuduğum ve duyduğum duyumlara,

1. Amerika'nın bir dış borcu var. Bu borç dolarla olduğu için istediği karşılıksız dolar basamıyor. Bu yüzden de ülke bir noktada sıkıştı. Geçen yıl mesela 40 gün hükümetler kapalı kaldı.
2. Avrupa ile ters düştüğü için Avrupa müttefik olarak başkalarına kaymaya başladı. Buna en iyi örnek de Hindistan oldu. Hindistan ile Ticaret anlaşması yapıldı.
3. Trump çin'e vergi uygulayacağını söyledikten sonra Çin Altın Rezervlerini yükseltti diye haberler okumuştum. Venezualle olayı da olduktan sonra Çin'in de durumu iyi değil.
4. Türkiye'nin de Enflasyon ve Dış borçları azalmadı. Vergilerin yüksek olmasından ötürü iç ve dış piyasa kilitlendi. Nakit akışı neredeyse sıfır.
5. Borsa İstanbul son 1 ayda %18 değer kazandı ama yatırımcıların kaçı bu değerden pay sahibi oldu bilinmiyor. (Bu konuda Murat Muratoğlunun bir yayını izlemiştim. Teknik kısmı oradan bakabilirsiniz)

Benim gözlemlediğim şey şu; Amerika Grönland ve İran ile ilgili bir savaşa girerse, dünya krize sürüklenebilir. Para Birimlerine olan talep fiziki maddelere kayacak. Gümüş için çok büyük bir beklenti içerisindeyim. (Gümüşüm yok )


Analiz vs. yaptığım yok sadece gözlemlediklerimden yola çıkarak bunu söylüyorum. Yatırım tavsiyesi de değildir.