Amerika'nın hızlı bir rejim değişikliği yapacağına inanmıyorum. Amerika kıtasında gitti muduroyu aldı geldi, savaş z iç savaş filan yaşanmadı.
Ama Irak'ta savaş 20 yıldır sürüyor, hala Şii ve suni çatışması var. Irak şun Federal bir devlet. İşin sonunda en az 3 parçaya bölünecek.
Suriye de Esad'ı istese bir bomba ile bitirirdi, ama iç savaş istediler, 14 yıl sürdü, 14 günde Esad'ı yolladılar. Şara isimli ajanı başa getirdiler, ülkenin bir kısmı İsrail'e verildi. Süveyda, Lazkiye ve Rojava Devletleri ayrıca Suriye'den kopacak.
Bu gercekler varken, İran'da bir rejim değişikliği hemen olmaz. Şuan ki tansiyon, aksiyonu büyütmek içindir. En az 10 yıl iç çatışma olacak, Kürdistan, bellucistan, Türkmen bölgesi ve farsi devleti diye bölecekler. Hızlı bir rejim değişikliği ile bu dediklerim yapılmaz.
Hatta Suriye daha durmamışken İran başlar mi onu da bilmem. Türkiye'nin rolüne gelirsek, hep yanlış atı oynuyor. Senin benim paramı şuan Suriye'de ki çetelere yediriyor. Orada evler filan yapıyor, hastahane yol. Yani ben sen açken Zeki yöneticilerimiz sakalliları besliyor. Aynı hatayı İran da da yapacaklar.