GiRGiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Afganistanın uyguladığı şeriat değil Türkiye'de ki gibi yozlaştırmadır bunu anlamak için Kuranı anlamak ve bilmek önemlidir.
DomainBRO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şeriatla ne alakası var sövdürtcen şimdi kendine
futturkey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şeriat'ın ne olduğunu bilmek lazım önce.

Demokrasiyide ABD'yi örnek alarak uygulayamazsınız.

Şeriat yobazlık değildir.

Bu arada şeriat savunucusu veya müslümanda değilim. Sadece şeriat adı altında yapılan saçmalıkları bir tutmamak lazım...
LORD01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu şeriat değil..
A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortada Şeriat diye bir sistem var. Ama kimse ne olduğunu bilmiyor.
Afganistan yanlış şeriatı uyguluyor.
Suudi Arabistan yanlış şeriatı uyguluyor.
Mısır yanlış şeratı uyguluyorlar.
Gönüllerde kalplerde bir şeriat sistemi var. Ama hiç bir zaman gönüllerdeki bu şeriatı uygulayan olmamış.
Şuan Türkiyeye şeriat gelse. Eminim şeraitı destekleyenler Turkiyede de hatalı uygulandığını söylerler.
NexusV adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şeriat hakkında gram Bilginiz yok şeriat demek Allah'ın kelamı Rasulullah'ın yaptığı şeylerdir. Burası bir Ticaret Forumu böyle kafanıza göre insanların değerleriyle alay edecek veya insanların yumuşak karnına dokunacak başlıklar açamazsınız burada şeriat isteyenler buraya yazmanızla islam isteyenler İslami bir düzen isteyenler buraya yazmanız arasında gram fark yok. Çünkü şeriat aslen amerikan güdümlü medyanın sürekli pompaladığı zihinlerde uyanan şey değildir bizzat kur'an'dır bizzat sünnettir. Ben şeriatı öğrenmek için ingilizce öğretmenliğimi bıraktım istifa ettim öğretmenlikten 5 senedir medresede talebelik yapıyorum İlim yolunda. ve islam'ın ne kadar güzel bir din olduğunu her okuduğum hadisle her okuduğum ayetle bizzat gözlerimle görüyorum. Medya size yanlış yunnuş bir şeyler yutturuyor Siz de inanıyorsunuz.
Aras21 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
🤦

İnanç, ideoloji, politika vb konularda bilgin yoksa bu konulara girmeni tavsiye etmem.

Şeriatın ne olduğunu bilen birisi bu başlığa gülmüştür.
Şeriatten nefret eden de bu başlığa gülmüştür çünkü bunun şeriat alakası yok.
Bunlar Taliban'ın kendi politikası, radikal selefilerden ne bekliyorsunuz?
Radikal selefilik - vehhabilik ne zamandan beri şeriat oldu?
Radikal selefiliği ve vehhabiliği araştırmanız lazım, bunların şeriatten ne kadar uzak olduğunu ve bu başlığın ne kadar hatalı olduğunu ancak o zaman anlarsınız.
griX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne zırvalıyorsun sen ya?
NexusV adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah kadın erkek bütün müslümanlara ilmi farz kılmıştır ki zaten Bir müslüman ülke ilimden uzak kalarak ilim çağında bilgi çağında asla gelişemez. Şu kafa yapısının Tayyip Erdoğan müslüman diye İslam'dan soğuyan kıt beyinli insanlarla şeriat adına Afganistan bir şey uyguladığında şeriata saldıran insanlar arasında hiçbir fark yok. Afganistan şeriatı yanlış uyguluyorsa Biz ne yapalım
yusufi4 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şeriat adı altında güzel dinimizi kötülüyorlar gerçek şeriat nedir öğrenmek isteyen peygamber efendimizin dönemine baksın o zamanlar kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu kadınların değeri yoktu ama peygamberimiz geldikten sonra Kadınları el üstünde tuttu kendi kızı olunca Mekke sokaklarında övünerek dolaştı İslam dini Kadınlara kimsenin veremeyeceği kadar değer veriyor "Cennet Annelerin Ayakları Altındadır"bence bu hadis bile tek başına yeterli.
Lütfen dininizi araştırmadan sorgulamadan Kur'an ın içeriğini Peygamberimizin hayatını bilmeden yorum yapmayın Allah hidayet eylesin hepimize.
SyranaX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şeriatı insan kanunları değil, Kur'an-ı Kerim'in kanunları gerçekleşir.
Kur'an-ı Kerim'de kızların okula veya okuması veya dışarı çıkması yasakmi yazıyor.
Şeriat demek, adalet demek.
“Konu başlığı tarafımca düzenlenmiş olup moderatör onayının ardından güncellenecektir. Yaşanan yanlış anlaşılmadan dolayı herkesten özür dilerim. Dini değerlerimizi alaya almak veya küçük düşürmek gibi bir kastım asla olamaz; elhamdülillah, ben de bir Müslümanım. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederim.”