Katılıyorum abi. Maalesef sadece konuşmakla dürüst olmakla hiçbir şey değişmiyor. Tüketim yerini üretime bırakmalı ve kolay para gayesinin yerini emek almalı. Bunun içinde insanlar emeğinin karşılığını tam ve kusursuz şekilde almalı. Olayda burada patlak veriyor ne yazık ki emeğin ve aklın karşılığı bu ülkede tabiri caiz ise kölelik olarak görülüyor.
Çoğu zaman hakkım olanı almak için bir mücadele verdiğimde insanlar anlamsız anlamsız sözler söylüyor halbuki ben hakkımı ararken meczup duruma düşüp uğraşıyorum. kötü bir zaman, kötü bir dönem ve kötü insanlar. Dediklerinize sonsuz şekilde katılıyorum..
İnsanlar gümüş alarak, altın alarak kendilerini korumaya ve Madden kayıp yaşamamaya çalışıyor düşüncesi var. Lakin arka boyuta bakılır ise aslında " kar " var. Yani durduk yere, emeksiz kazanç var. Peki bu artış kibin cebinden çıkıyor ? Talebi doğuran şey sonuca neden olana ne ödetiyor ? İyi düşünmek, doğru hareket etmek gerekli. Ne yazık ki insan kendini basit yolla kazançların içine soktu ve kendi değerini unuttu, düşürdü. Aklen çok yanlış yerlere doğru gidiyoruz.