Zenuti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herşeyden ötesi ve öncesi insanlar kendilerine birer birer ahlaki, kalben, aklen bakmalı. İnsan kendini düzeltmeden sistem kendini değiştirmez çünkü talep bakış açısına göre değişen bir döngü. Eğitim, gelişim, üretim, bilim, ilim, başarı ve sonuç hepsi " emek " ile mümkün. Kalıcı olması gereken herşey insanın bütünlük ilkesine bağlı. Bu yüzden ilk önce herkes kendi kapısının önünü süpürsün, ilk önce kendine eleştirisini yapsın diyorum. Forum içinde bile sürekli kaldırılmak ve aldatılmak üzerine konular var. İnsanlar nadiren dürüst olmayı tercih ediyor çünkü dürüstlük birşey " getirmiyor " algısı oluştu. Bunu da unutmamak lazım.
Katılıyorum abi. Maalesef sadece konuşmakla dürüst olmakla hiçbir şey değişmiyor. Tüketim yerini üretime bırakmalı ve kolay para gayesinin yerini emek almalı. Bunun içinde insanlar emeğinin karşılığını tam ve kusursuz şekilde almalı. Olayda burada patlak veriyor ne yazık ki emeğin ve aklın karşılığı bu ülkede tabiri caiz ise kölelik olarak görülüyor.

Çoğu zaman hakkım olanı almak için bir mücadele verdiğimde insanlar anlamsız anlamsız sözler söylüyor halbuki ben hakkımı ararken meczup duruma düşüp uğraşıyorum. kötü bir zaman, kötü bir dönem ve kötü insanlar. Dediklerinize sonsuz şekilde katılıyorum..