Merhaba, herkes sana şunu diyecektir: Şu kadar kelime ezberle, İngilizce dizi/film izle, altyazı aç, yok X uygulamasında insanlarla konuş falan filan
Bunları zaten defalarca duymuşsundur.
Ben o uygulamaları 34 kere denedim ama açıkçası mal mal bakıştım ekrana. Özgüvenim zedelendi, bir daha giresim gelmedi. Hatta 2 ay hiç İngilizce çalışmadığım bir dönem oldu. Çünkü orası belli bir noktadan sonra girilmesi gereken bir yer. Şak diye girip oradan öğrenenler de var tabii, ama bu bana uymadı.
Bence herkeste işe yarayan yöntem farklı. İnsan kendi yöntemini bulmak zorunda.
Ben kendimden yola çıkayım: Her gün aynanın karşısına geçiyorum, sanki karşımda biri varmış gibi konuşuyorum. Bugün kaçta kalktım, neler yaptım, günüm nasıl geçti
Takıldığım yerleri not alıyorum.
Sonra o notları aynaya yapıştırıyorum. Takıldığım yer artık takılmadığım yer olduğunda o notu kaldırıyorum, yerine başka takıldıklarımı yapıştırıyorum.
Şimdi İtalyanca öğrenmeye de aynı şekilde başlayacağım. Günlük işlerimi halledecek kadar bu yöntemle zaten öğreniyorum. Sonrası insanlarla konuşarak gelişiyor.