Selamlar,
%100 katılıyorum, konuda tamamen haklısınız.
Bence Atatürk 10-15 yıl daha yaşasa idi şu anda çoğu şey farklı olacaktı. En basitinden bu konu açılmayacaktı
Şu anda yurtdışına gitmek ve orada yaşamak, orada çalışmak özellikle genç kesim için cazip geliyor ve haklılar.
Burada 1-2 yılda ettiğiniz maddi kazanımları orada 1 ayda elde ediyorsunuz. Sadece maddiyat yönünden bakmıyorum, sosyal alanda da daha iyi. Şu anda dışarıda elinde, cebinde bıçak veya silah olmayan kaldı mı
Kuzu doğrar gibi insan doğruyorlar, bu cinayet haberlerinden bıktık. Yan baktın kavgası yüzünden hala insanlar ölüyor...
Düzeleceğimizi düşünmüyorum, en azından şu anda öyle bir düşüncem yok. Her geçen gün daha da kötüye gitmeyelim yeterli
Hayatta kaldığımız her an için şanslıyız, başımıza bela gelmediği her an için şanslıyız, parasız veya evsiz kalmadığımız her an için şanslıyız diye düşünüyorum.
Saygılarımla,
Çokta genç sayılmam fakat söylediklerinizde haklısınız özellikle yurt dışı konusunda. Geçen sene aralık ayının başında para biriktirmeye başladım bir araba alabilmek için. Onuda zaten peşinat olarak kullanıp fuzulev vs gibi bir firmaya verip almayı düşünüyorum. Son 1.5 aydır gerçekten gecem gündüzüm yok evden çıkmıyorum desem yeridir. Çok şükür güzel birikim yaptım lakin açıp birde burada alacağım arabanın fiyatına yurt dışında ne alabiliyorum diye bir bakmak istedim gerçekten moralim alt üst oldu.
Alacağım arabanın dolar karşılığı yaklaşık 55.000$ falan. Burada o paraya 2019 model 320i alabiliyorken yurt dışında aynı paraya porsche taycan veya bmw'nin 2022 model 7 serisinden alabiliyorum. Dersem ki yok yaa birazda cebime para kalsın hepsini arabaya vermeyeyim 25-30 bin dolara bir mustang alıp kalan 25 bin dolar parayla 6-8 ay ev kiramı ödeyecek bir para bırakabiliyorum cebime.
Yani inanılır gibi değil gerçekten. İmkanım olsa yurt dışından iyi kötü bir araba alıp uber, amazon vs gibi yerlerde çalışmak şuan cezbediyor beni. Çok lüks bir yaşantım olmayacak belki fakat buradakinden daha kaliteli bir hayat olacağına eminim. Ama gel görelim ki vize durumları bunada çok müsaade etmiyor ne yazık ki