Merhaba,

Öncelikle bu konu bir kavga, tartışma ve ayrıştırma konusu değildir. Bu konu fikirlerimiz ayrı dahil olsa bir eleştiri, bir fikir paylaşımı bir düşünce paylaşımı konusudur.

Alt kısımlarda ben kendi fikrimi beyan edeceğim, bu eleştirilerin ve düşüncelerin hepsi özneldir, art niyet içermemektedir. Lütfen saygıyı elden bırakmadan güzelce bunu tartışalım.

Bugün bir son dakika haberi okudum. Haberde; TÜRSAB, 10 yabancı turizm uygulamasına erişim engeli getirilmesi için dava açtı: Airbnb, Expedia, Getyourguide, Viator, Isango, Toursbylocals, Agoda, Tripcom, Hotelscom ve Musement.

deniyor.

Bu düzen neden böyle? neden Kendilerini düzeltmek yerine yabancıyı yasaklayıp milleti çarpma peşindeler ? Ben de her zaman yerli sermaye kazansın yerli üretim şahlansın istiyorum ama bu düzen böyle mi devam edecek?

geçtiğimiz yaz xxxx bir tatil belgesinde lüks sayılabilecek bir otele gittim. Rezervasyonu yine xxxx bir yurtdışı firmadan yaptım. Otele gittiğimde rezervasyonun henüz düşmediğini, bu yüzden odama yerleşemeyeceğimi söylediler. Ben mobilden açıp göstersem bile bana söyledikleri şey biz onlarla çalışma iptali için başvuru yaptık sıkıntı yaşıyoruz vs. vs. Bu yaşanılan durum sonrası yabancı firmayla iletişime geçtikten sonra param iade edildi ayriyeten bana ayrıcalıklı kamponyalar tanımlandı.

Şimdi soruyorum; Madem bu yabancı firmalar ülkemiz için istihdam kısıtı ve maddi kayıp yaşatıyor neden onlarla bir anlaşmanız var?

Yoksa kazançlar bu ülkede tekele dönsün, kimse kazanmasın mı istiyorsunuz?

bu konuyu geçelim gelelim başka bir konuya.

Bugün 30 yaşıma yaklaşmış bulunmaktayım. 2 üniversite okumakla beraber sayısız eğitim sayısız kurs sayısız sertifika ve bunların haricinde kişisel gelişimini her geçen gün daha iyi hale getiren biriyim. öğretim hayatım sonrası iyi firmalarda iyi pozisyonlarda görev aldım. Şimdi?

Ekonomik sebeplerden dolayı işsiz olmakla beraber tek gelirim işsizlik maaşı.

Çalıştığım dönemde eve para ver, kardeşimin okul ücretini öde, eve pazar parası ver vs. derken kendi sosyal hayatım için bırakın bir maddiyat ayırmayı sigara parasını bile zor çıkarıyordum. hal böyle ki yatırım yapmak benim için neredeyse hayaldi.

İş kurmak için bir çok yatkınlığım ve yetkinliğim var lakin vergi sistemi ve koşullar öyle dizayn edilmiş ki maalesef ben başarılı olsam bile başarı benimle asla olmayacak şekilde.

Soruyorum; Bu ülkenin gençleri bunu mu hakkediyor?

Ailecek bir yemek yemeye çıkardık belki 10 belki 12 sene önce. Babam tek şekilde çalışırdı, harika şekilde dışarıda yemeğimizi yer evimize gelir keyfimize bakardık. Ödediğimiz rakamda çok cüzi idi.

Geçen yemek yediğimiz orta halli bir restoranda 4 kişilik bir aile olarak 3.800 TL hesap ödedik. Şimdi soruyorum, sizce bu hak mı?

Maliyetini hesapladığınız zaman gerçekten 800 TL anca ediyordur. işletmenin giderlerini personel giderlerini ve karını koyduğunuz zaman olmaz da 2500 olduğunu varsayalım. üstü? biraz argo tabir olarak algılayabilirsiniz lakin ahlaksızlık.

Ülkemizin her yerinde ahlaksızlık, liyakatsizlik, kokuşmuşluk düzeni aldı başını gidiyor. Yeni nesilden zerre umudum kalmadı herkes kolay paranın ve sert abi rolünün peşinde. Eğitim sisteminin esamesi dahil okunmuyor. Karnelerden kitaplara, okullardan, sosyal hayatımıza koca bir kültürü ve tarihi yok ediyorlar, başarılıda oluyorlar.

Şimdi tekrardan soruyorum çocuğunun iyi bir eğitim almasını isteyen aile, bireylere ait özel okullara tonla para mı ödemek zorunda?

gelelim adalete,

Cinsiyet ayrımı yapmaksızın bahsedeceğim bu konudan. Erkek halimle sokakta gece geç vakitte dolaşmaya korkar oldum. Birinden gelecek zararı geçtim tesadüfi bir şekilde beni seven insanlardan kopmak bile korkunç bir durum. Ne oldu bize böyle? biz ramazan ayında sahur vaktine kadar komşularla sokakta oturan mahalle mahalle top koşturan herkesin evine davet olmaksızın giden çocuklardık. 30 yaşında küçükken koşturduğum sokaklarda korkarak yürüyorum.

Cinayet işlenir serbest bırakılır, te**r iltisaklı olur bağrına basılır, milleti dolandırır evine incir ağacı diker vatandaş suçlu bulunur. Ama aç bir vatandaş sitem eder yardım ister hemen sesi kısılır hapse atılır neden? soruyorum sadece neden?

Bu ülkede onurlu, gururlu, vicdanı ve merhameti olan hukukçular yok mu? Allah korkusu olan diğer tarafını düşünen kul yok mu? yazık..

Anlatılacak o kadar şey var ki uzatmak istemiyorum tek diyeceğim şey buraya kadar okuyan 20 yaş ve altı genç kardeşlerimiz var ise Allah rızası için rica ediyorum ne olur sizden küçüklere ışık olun, rol model olun, bu düzenin değişim mimarları bizimle birlikte siz olun. kendinizi geliştirin, düşüncelerinizi geliştirin, ahlaklı ve vicdanlı merhametli bireyler olun.

Atatürk'ün yolundan ve inançlı bir bireyseniz (İnanç fark etmeksizin) Vicdanınızın sahip olduğu merhametten asla uzaklaşmayın.
İnsanları sevin, sevgi iyileştirir, saygı güçlendirir. saygınızı asla kaybetmeyin. Saygı büyük itibar getirir.

Sağlıcakla kalın.

Esenlikler, iyi sabahlar.