turgutsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Barutu yasaklayan değil, kullanan kazanır.

Milli Güvenliği tehdit etmez, insanlar milli güvenliği tehdit eder. Bunu yapmak isteyen kişininde ChatGPT' ye ihtiyacı olacağını sanmıyorum. Bu konu telefonun hatta dumanla haberleşsek onu da yasaklamaya kadar gider sizin mantığınızla?

İstihdama zarar vermez, Teknoloji gelişiyor, herkesin buna ayak uydurması gerekiyor. Eskiden kepçe yoktu insanlar kürekle kazı yapıyordu diye istihdam mı azaldı? Kepçe operatörlüğü mesleği ortaya çıktı.

Vibecoderlar zarar vermiyor işleri kolaylaştırıyor, herşeyin bir yolu var,
Yazılımcını yaptığı şey problem çözmek, sistem kurmak, mimari kurmak, karar vermek, tasarlamaktır, Aİ'ın yaptığı şey ise verilen emri uygulamaktır, işin matematiği var. O zaman sizde bir Aİ toolu yapıp parayı ordan kazanmalısınız belkide sağlayan olmalısınız? Türkiye'de Aİ yasaklandı diyelim, sizce ülke geride kalmayacak mı? Elin Amerikası gelişirken bizde Armut toplarız.

Bir ülke kendini geliştirmek istiyorsa teknolojiyi yasaklayarak değil, onu öğrenerek, üreterek ve kontrol ederek korur.
Osmanlının matbaayı yasakladığı topraklarda bunu savunman garip.

Günümüzde de yetişkin sitelere erişim engeli, kripto borsalarına erişim engeli, otel sitelerine erişim engeli, sosyal medyalara erişim engeli var.

Onlara ses çıkmıyor sa

bende diyorum yapay zeka erişime engellensin çünkü onlardan çok daha haklı sebepler var.

Ayrıca vibecoding gülünç bir şey, codebasenin içine nasıl tükürülür işte cevabı.

Telif hakkı ne demeli? Open source projeler o milyar doların bir kısımını aldı mı almadı, her bedava verilen şeyi telif hakkı veya kullanımı özgür değil.
Yapay zeka şirketlerine davalar açılmalı, olmadı zarara sokturacak kaba yöntemler uygulanmalı.

Ben diyelim 5 yıl önce open source proje yaptım ve lisansı ticari kullanıma izin vermiyor, gpt bunda train olduysa bana 100 dolar vermek zorunda.