Yüksek hitli sitelerinizde kullandığınız Wordpress tema ve eklentilerden kaynaklı cpu sorunlarınızdan bıktınız mı? İhtiyaç duyduğunuzdan daha yüksek sunucular alarak daha fazla sunucu ücreti mi ödüyorsunuz.
Sizi bu sıkıntılardan kurtarmaya geldim. Bu konuda yapacaklarım standart bir wp-rocket kur geç mantığında işlemler değildir. O işi yapan arkadaşlar forumda var onların konularını inceleyebilirsiniz.
Yaptığım işlemler sonucu kullanıcı girişi yapmış önbelleksiz sayfalarınız dahi hızlanacak, sunucu cpu değerleriniz düşecektir. Bunun garantisini veriyorum. Eğer yaptığım işlemler sonucu sitenizin önbellekli olmayan sayfaları hızlanmazsa ortalama sunucu cpu değerlerinizde düşüş olmazsa ücretinizi iade ediyorum.
Neler yapıyorum? Sunucu optimizasyonu
Sitenizin hızlı ve yüksek performanslı olabilmesi için yapılması gereken önce sunucunuzun optimizasyonunu yapmaktır.
- Sunucu optimizasyonu kapsamında PHP-FPM pool ayarlarını optimize ediyorum.
- DNS sorgu ve yanıt sürelerini optimize ederek sitenizin TTFB süresini kısaltıyorum.
- Redis kurulumu yaparak veritabanı sorgularının ram üzerinde çalışan önbellekten getiriyorum.
- Log dosyaları kontrol ederek yazılımsal hataları tespit ederek düzeltiyorum.
- Firewall ayarlarını yapılandırıyorum.
- Php sürümünü Wordpress için en kararlı sürüm olan 8.4 sürümüne yükseltiyorum.
Wordpress Eklenti ve Tema Optimizasyonu
WordPress sitelerinizde yaşadığınız performans sorunlarının büyük bir bölümü; kullanılan tema ve eklentilerin mevcut PHP sürümüyle uyumlu olmamasından ve optimize edilmemiş veritabanı sorgularından kaynaklanmaktadır. Bütün bunlar CPU ve disk kullanımınının artmasına, sayfa açılış sürelerinin uzamasına ve yoğun trafikte sitenin kararsız çalışmasına yol açmaktadır. Özellikle eski kod yapısına sahip eklentiler, yanlış yapılandırılmış cron işlemleri ve gereksiz arka plan sorguları performans kaybının başlıca sebeplerindendir.
- İnternet sitenizdeki sayfaları inceleyerek sayfaların yaptığı veritabanı sorgularını inceliyorum. Sunucuya yük bindiren kullandığınız tema ya da eklenti kaynaklı veritabanı sorgularını tespit ederek bu sorguların optimizasyonunu yapıyorum. Yapılan veritabanı sorgularını Redis aracılığıyla ram üzerinde önbellekleterek hem sunucudaki yükü hafifletiyor, hem de sayfaların çok hızlı bir şekilde açılmasını sağlıyorum.
- Kullandığınız tema ve eklentilerin neredeyse tamamında siz farkında olmasanızda php hataları mevcuttur. Bu hatalar kullanıcılara gösterilmez fakat sunucuların error_log ve wp-content dizinindeki debug.log dosyalarında kayıt edilir. Bu hatalar düzeltilmedikçe Log dosyalarınız aşırı büyür ve yavaşlamaya sebep olur. bunu test edebilmek için aşağıdaki kodu wp-config.php dosyasına eklemeniz yeterlidir.
define('WP_DEBUG', true);
define('WP_DEBUG_LOG', true);
define('WP_DEBUG_DISPLAY', true); // false yaparsanız hatalar gösterilmezİLETİŞİM
Whatsapp/Telefon: 545 841 41 39 Akşam saatlerinde de arayabilir yada yazabilirsiniz. Referanslarım: www.bitcoinsistemi.com her gün yüzbinlerce kişi tarafından ziyaret edilen kripto para haberler üzerine hizmet veren bu internet sitesinin uzun zamandır cpu problemleri vardı. İhtiyacı olandan daha büyük sunucular alıyordu. sunucu optimizasyonunu gerçekleştirdim. Wordpress tema ve eklentilerinde sorgu optimizasyonu yaptım. Şu an kullanıcı girişi yapmış önbellekli sayfaları dahi çok hızlı bir şekilde açılmaktadır.