Datahost’tan yaklaşık 20–30 adet sunucu kiraladık ve süreç boyunca sürekli erişim ve stabilite sorunları yaşadık. Sorunlar hem gece hem gündüz tekrar etti; zaman zaman sunuculara hiç giriş yapamadık, bazı dönemlerde sunucuların kapalı/ulaşılamaz olduğu durumlarla karşılaştık.

Daha da kötüsü, yalnızca sunucular değil; Datahost’un kendi web sitesi/panel erişiminin de gittiği ve hizmete dair yönetim ekranlarının ulaşılamadığı zamanlar oldu. Bu, operasyon yönetimini doğrudan felç eden bir durum.

Destek tarafı ise ayrı bir problem. Açtığımız case/ticket taleplerinin büyük kısmı uzun süre yanıtsız kaldı. Bazı durumlarda bir dönüş almak için 10 saate yakın beklediğimiz oldu ve yine de çözüm ya da net bilgilendirme gelmedi. Bu kadar kritik bir hizmette, destek ekibinin bu şekilde “yok” gibi davranması kabul edilemez.

Özetle: Bu firmayla çalışmak bana zaman, stres ve operasyonel kayıp olarak geri döndü. Para bir şekilde telafi edilir ama boşa giden zaman ve aksayan işler geri gelmiyor. Ben bu hatayı yaptım; Datahost’u düşünenlere net tavsiyem: uzak durun.

Ne kadar çok case açtığım farklı zamanlarda nelerden yakındığımın ekran resimlerimi paylaştım.