Ben bizzat bu bahsetttiğin yollardan geçmiş biri olarak kendim 4 yıllık mezunu olup atanmaya çalıştım 2 yıllık opsiyonuna göre inanılmaz zor, yakınlarıma uyguladığım yöntemi sanada öneriririm bu soruyu sorduğuna göre akıllı bir insansın, ben zamanında farkedememiştim. İlla memuriyet düşünüyorsan 2 yıllık + atanma, sonra dilersen 4 'e tamamlama yolu şuan en mantıklısı. Ayrıca şuan gördüğüm en kolay olunabilen memuriyet güvenlik görevlisi. Sertifikaya verilen 30 40 bin lirayı millet para sanıyor ömür boyu her ay 60 bin kazandırıyor 1 kere atanınca.
Bu bilgiler bizzat yakınlarıma uyguladığım tecrübeyle sabit bilgiler, bu yoruma denk gelipte okuyanında nasibiymiş. Allah yolumuzu açık etsin.
Torpil lazım, dayı lazım diyenlere takılma, birçok pozisyona direk kpss puanı ile atama yapılıyor, nasibinde varsa her şey olur.
Çok teşekkür ederim hocam sağlık bölümlerinden birini bitirip memur olmayı düşünüyorum.
Belki bir tık daha uzun bir yol ama yinede masada oturup para almak daha iyi gibi

İnşallah Allah'ın izniyle hedeflerime ulaşabilirim tekrardan yorumunuz için teşekkür ederim