Mühendis olanlar olmayanlar memurluk demiş, tam olarak hangi dayanakla diyorlar? Bu dünya risk ve kendini geliştirme işidir hocam. Meslek seçimimi kendini geliştirmen belirler. Tanıdığım en az 10 mühendis sayarım yakın çevremden maaşı 8 k doları geçen. Trde 200 kyı geçen de tanıyorum. Yurtdışında gidip çalışan da tanıyorum. Tanıdığım memur da var.
hayatınız bir oyun gibidir, puzzleyi bitirmeye zorlarsanız kendinizi en sonunda rahat yaşarsınız zorlamazsanız yaşayamazsınız.
Mühendis olacaksanız sürekli kendinizi geliştirmek için gayret etmeniz gerekir. Üsttekilerin dediği gibi üniversiteye falan bağlı değil yazılım ve bilgisayar dışında. Kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bağlı. Asıl zor yol kendini geliştirmektir iki yolu da seçip kendinizi geliştirip çok kazanıp rahat yaşayabilirsiniz veya ikisini de seçip çalışmayıp boş oturabilirsiniz.

Ben de mühendislik okuyorum, sonraki yıl TÜSAŞ’ta stajım var. İyi çalıştım ortalamam 3,55 ve tutuyor. 3,5 ve üzeri ortalama yaparsanız çalışıp rahatlıkla savunma sanayiye staja girebiliyorsunuz. Seneye de çift anadal yapacağım.

diyeceğim o ki yatırımlarınızı iyi yapar ve mesleğinizde kendinizi geliştirirseniz her yol mübahtır ancak benim önerim yine de mühendisliktir ve asıl iş garantisi istiyorsanız endüstri mühendisliğidir malum her yerde her sektörde var. Gezmek tozmak yerine kendinizi geliştirin. 75 bin gibi sayılara ömrünüzü de adamamanızı öneririm, hayat sabit bir maaştan daha değerli, inişli çıkışlı bir yoldur.