Aslında bakış açım şu: Ben çok kazanan birinin neden bunu satma ihtiyacı duyduğunu sorguluyorum. Çünkü gerçekten sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir kazanç modeli varsa, onu çoğaltmak zaten daha mantıklı geliyor.
Elbette bilgi satılabilir, buna itirazım yok. Ancak piyasada bilgi satışı adı altında, asıl kazancını satıştan elde eden ve bunu başarı hikâyesi gibi sunan çok fazla örnek olduğu için doğal olarak temkinli yaklaşıyorum.
Freelancer örneği güzel ama orada da ayrım şu: Bilgimi bir hizmete dönüştürüp değer üretiyorum; eğitim veya paket satışıyla kazancı pazarlamıyorum. Yani benim için mesele satmak değil, asıl gelir kaynağının ne olduğu.
Herkesin tercihine saygım var; alan alır, almayan almaz. Ben sadece sorgulayan taraftayım, hepsi bu.
Sorgulaman gayet makul. Zaten piyasada asıl kazancı eğitim satışından olup bunu başarı gibi sunan çok kişi var. Benim durumumda eğitim, ana gelir modelimin yerine geçen bir şey değil; tecrübeyi ölçeklemenin bir yolu.
YouTube kanallarım, Facebook hesaplarım, Instagram hesaplarım ve Tiktok hesaplarım mevcut. Ekstra olarak sağladığım bu başarıdan yan bir gelir elde etmek istiyorum. Kimseye de zorla bir şey satma çabam yok belki bu eğitim yüzünden düzenli gelir elde ettiğim projelerdeki kazançlardan olacağım bilmiyorum ama pastanın o kadar küçük olduğunu düşünmüyorum.