Merhaba,
Öncelikle iki meslek hakkındada net fikrim yok. sadece dışarıdaki insanların hayatlarıını gözetleyerek yorum yapmak istiyorum ama herşeyden önce bu senin hayatın. İnsanlar kendi hayatına göre size fikir verecektir ama hayatınıza uymayabilir.
mühendislik iyi diyende çıkacaktır, demeyende çünkü herkesin yine burada kaderi ve hayat çizgisi farklı. Hem işinde başarılı olmuş hemde önüne iyi fırsatlar çıkan biri tabiki iyi diyecek iken, diğeri kötü diyecek.

Memurluk içinde aynı.
kimisi size diyecek ki: keşke gençliğimde yada seçim yapma zamanımda ticarete atılsaydım şöyle bişiyler yapsaydım. Sıkıştım memurluk içinde dümdüz bir hayatım var ama ben birşeyler alıp satmayı çizmeyi üretmeyi veya atılımları seviyordum diyebilir ama kimiside atamadan bahsedebilir. Ben yıllarca atama bekledim emeklerim heba oldu der. Kişiden kişiye bu çok değişir.

ama kimiside evet rahatım. sabah işime gidiyorum, akşam evime geliyorum. ay sonu hafta sonu maaşımı yatıracaklar mı kaygım yok. birileriyle yüz göz olup param kalacak derdim yok diyende çıkar. %50 - %50

bu nedenle kendi hayatına ve fırsatlarına göre seçmen lazım.