Konu başlığını görünce '' hala mı? '' sorusunu sormak zorunda kaldım kendime ve üzüldüm açıkçası nitekim burası genel itibariyle kendisini geliştirmiş insanların ve son derece zeki insanların iş birlikleri içinde olduğu bir platform fakat ne yazık ki Çin uzay çağına geçmişken biz hala ''erkek adam küpe takar mı?'' sorusundayız. Öncelikle yakıştırmayıp '' ben yakıştırmıyorum kendim takmam ama takana da laf etmem'' şeklindeki yorumları yazan arkadaşları tebrik ediyorum. Olması gereken budur. Herkes aynı görüşü paylaşamaz ama kendinde uygulamamakla kalıp başkalarını da yermekten uzak durur. Yarın bir gün herkesin erkek çocuğu da olabilir ve karşısına küpeyle de çıkabilir nitekim hayat sözlerimizle sınar bizi. Neyse bu konuya ''erkek erkeğe benzemeli kadın kadına benzemeli'' yaklaşımında olanlara yanıtla gelmek istedim. Küpe takınca kadına benzendiğini nereden çıkarttık mesela? Ya da küpenin kadınlara özgü bir aksesuar olduğuna emin miyiz? Çünkü bu kültürden kültüre milletten millete göre değişen bir şey. Antik mısırdan mayalara kadar binlerce yıllık medeniyettlerin küpe takan erkekleri erkek değil miydi? Aynı şekile de birçok kişi göze sürme çekmeyi ve aynı zamanda sürme çekerken bir de beline kadar saç uzatmayı da kadına benzemek gibi yorumlayacaktır fakat Peygamber efendimizi de mübarek saçları upuzundu ve gözlerine sürme çekerdi. Bu da bir peygamber sünnetidir ve bunu bilen kimse de hiçbir gence ''kes şu saçlarını'' diyemiyor. Yani küpe arkadaşlar küpe sadece bir kulağa takılan minik halka birşey. Bu kadar abartılmasına ve tabu haline getirilmesine gerçekten gerek var mı? Bunu düşünmek bile beynimiz için fosfor israfı. Bırakın insanları herkes nasıl mutluysa onu giysin onu taksın bunun bir başkasına ne zararı var... Bizler bir küpe için bile insanlara kaş göz devirirsek insanların dinimize kalbi ısınması zor olmaz mı? Hayat gerçekten çok kısa ve herkes kendi hayatını yaşıyor boşverin arkadaşlar böyle şeyleri düşünmeyi...