Dünya 100 yıldır yok hee, hadi Arap bedevileri gibi develerde gezelim o zaman, sende at şu bilgisayarı telefonu da daha yazma istersen son 100 yılın teknolojisini bayıla bayıla kullanmasını biliyorsun, kapitalizmin kölesi olmuş burada tatava yapıyorsun. Sevdiğim bir söz vardır ya bu deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin diye. Sistem bu ise entegre olursun, ben böyle düzen istemiyorum bankaya gitmeyeceğim dersen buyur kapı orada, kimse de r10'da 2 aylık Fella diye bir çocuk vardı bankamıza uğramıyor ne yapacağız diye dertlenmez meraklanma. Bankaların olduğu düzene uyamazmış paşamız, son 100 yılın tüm nimetlerinden yararlanmayı biliyorsun ama, oyun konsollarından arabalara kadar her yeniliğe okeysin ama bankalara gelince meee. Yok öyle dava, çöle çadır kurup deve sidiği içmiyorsun öyle değil mi? Kim matrix içerisinde görüyoruz, enflasyon diye bir gerçeklik ve faiz diye de bir gerçeklik var, sebep sonuç ilişkisi içerisinde ekonominin temel dinamikleri hareket eder.
Bankaya her para koyan da zengin değildir, insanlar enflasyondan bir nebze olsun paralarını korumak için üç kuruş birikimlerini yatırırlar ki alım güçleri daha beter düşmesin diye. Bankalara para konmasa ortalığa tl saçılır, insanlar altına hücum eder, bankaya yatıramadığı para ile döviz alır yabancı para birimlerine talep gösterip tl değerini yerin dibine çeker, öyle bir zaman gelir ki araba alınabilecek parayı faize koymayayım diye yastığının altında tutarsın bu senaryo olursa ciklet alırsın anca. Elbette faizin şart olduğunu düşünüyorum, enflasyon bu denli yüksekken faizi sıfıra indirin diyen zırcahildir, ekonomiden bir cacık anlamıyor ve senin gibi boş konuşuyordur. Sadece kökten dinci siyasal İslamcı değil aynı zamanda iktidar destekçisisin sanıyorum. Lükse kaçmasalar konforlarını düşünmeseler borçlanmazlar hee? 23 milyon icralık dosya var, bunların hepsi sıfır IQ bir sen süper zekasın öyle mi? Herkes lükse zevki sefaya düşmüş, aslında emekli maaşı ve asgari ücret gayet yeterli yahu 4 kişilik evi 20 bin lira emekli maaşı ile gayet geçindirirler aslında 17 bini kiraya gitse mis gibi yaşanır bee. Bu arkadaşı maliyenin başına geçirsinler harcanıyor buralarda, tutun bırakmayın küçük enişteyi.
Ne işim olur maliyenin başıyla, bu sistemin kuklası olan iktidarla. Çok küçük düşünüyorsun

Sana söz veriyorum, gerçekliğin ne olduğunu görecekesin.