BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bankalar yardım kuruluşu değildir, amme hizmeti yapıyorlar, aş evi gibi yemek dağıtıp halkı besliyorlar da demedim, böyle laf ebeliği yapıp üste çıkmaya çalışmayın sıktı artık bu çocukça taktikler. "aç insanlara yardım ettiği" gibi bir söylemim olmadı, memleketin yarısı kredi kartı ve banka kredilerine borçlu, milyonlarca icralık dosya var çok basit şekilde sayısını bulabiliyorsunuz 5 yaşında çocuğa anlatır gibi anlatmayayım isterseniz, insan gibi dedim ki bankalar olmasa kredi kartı ve kredi çekip evini döndürmeye çalışanlar aç kalırdı dedim. Sanki beleş hizmet veren yardım kuruluşu demişim gibi laf etmeyi kesin, anlaşıldı mı?

Faiz ekonominin temel dinamiklerinden birisidir, ekonominin olmazsa olmazıdır ve sadece bizde olan bir şey değil haliyle, kişi çok cahildir başka ülkede negatif faiz var der, sıfır faiz var bizde neden yok der o zaman ekonomi 101 dersi veririz oturur izlersin hiç sıkıntı yok. Enflasyon, döviz ve faiz bir üçgendir ve dengeyi bulmak gerekir, bir ülkede enflasyon %60 ise yani halka senin paran yılda %60 eriyor hadi gel senin paranı yılda %30 faiz ile arttırayım dersen bir yerini açıp gülerler adama, olması gereken faiz enflasyon + %1 gibi bir miktar olmalıdır ki insanlar enflasyon karşısında ezilmesin. Çok becerikli iktidar düşürsün hadi enflasyonu da faiz sıfırlansın sanki meraklısıyız faizin. Bugün alacağın 100 liralık ürünü seneye de 100 liraya alabilsen zaten "paranın değerini korumak" gibi bir çaban olmaz, faizin sıfır olması da mantıklı olur. Bugün 100 lira olan ürünü seneye 100 liraya alabilirsin diyebilecek misin? Diyemiyorsan boş yapmayacaksın, faizi indirsinler şu dakika %3-5'e bakalım bankalarda para kalıyor mu? Ortalığa tl saçıldığı zaman enflasyon olur sana %300-500, döviz çıldırır 1 doları 200-250 liradan alırsın artık, kolaydı öyle ekonominin ayaklarından biri hakkında atıp tutmak. Sanarsın ekonomi profesörü de faizi bitirecek, ben faiz sevdalısıyım bu vatandaş memleketi kurtaracak. Ekonomistler bilmiyordu faizin kötü bir şey olduğunu bakın arkadaş kötü olduğunu söyledi. Hadi ekonomi 101 yeniden yazılsın, bu bilgili arkadaşın tezi üzerine hazine ve maliyemizi düzene sokalım, cds primlerimiz düşsün, işsizlik bitirilsin, kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği notlar yatırım yapılabilir seviyeye çıksın, gri listeden çıkarılıp caatsa yaptırımları uygulanmasın, sonuçta arkadaşımız faizin kötü olduğunu söyledi biz boşuna gerekliliğini savunuyormuş gibi görünmeyelim yahu.
''laf ebeliği ve çocukça taklitler'' . Bankalar olmasa insanların ekmek bile alamayıp aç kalacağından bahsetmedin mi? Bak burada da bahsediyorsun ''bankalar olmasa kredi kartı ve kredi çekip evini döndürmeye çalışanlar aç kalırdı dedim'' bu dolaylı yoldan insanlara kolaylık sağlamak yani bir bakıma onların ihtiyacını karşıladığı için yardımcı olmuş olmaz mı? ''Al bugün karnını doyur ama artık kölemsin ''. Millet borca girmese de karnını doyurur bir şekil de yaşar, zor zamanlar yaşamışsındır diye düşünüyorum, bir şekilde geçiyor. Hee konforu düşer, gösterişi azalır, lüks hayatın peşinde koşamaz orası ayrı. Fakire para satıp, bu paradan gelen payı de zenginle paylaşan pislik bir sistem ''benim için'' mantıklı değil. Sen istediğin gibi inanabilirsin aynı benim gibi Gördüğüm o ki biz seninle anlaşamayız bence, o yüzden o fikri çıkar kafandan.

Şimdi de faizin şart olduğunu savunanların kefesine koydum seni ß Ben ekonomi profesörü olduğumu iddia etmedim. Kaldı ki çamura bulanmış bir topluluk, temizlenmenin gayretinde olmadığı sürece çamurun içine de bir sistem kurabilir. Bu sistemin doğru olduğu anlamına gelmez, ama sürdürülebilir. Senin doğrunun peşinde olduğunu düşünmüyorum, çünkü sistem senide içine almış, bir parçası yapmış, kabullenmişsin ve ayak uydurmanın derdindesin. Bir şeylerin değişebileceğine inan, geçmişe bak, dünya yüz yıldır var olan bir yer değil, insanlıkta öyle. Çık o matrix ten ß

Birileri toplanmış, bir senaryo yazmış. Herkes o kadar ciddi ki, görenler de onlara inanmış. Çarenin, onlara dayatılan sistem olduğunu sanmışlar. O kadar inanmışlar ki, bu sistem için can alıp can vermişler, sonucunda herkes belirli bir süre yaşayıp ölmüş.