Dostlar aslında bu tür insanlar her zaman vardı. Başka iş kanalları aracılığıyla ulaşan vs yıllardır hep başıma gelir. Fakat forumda da malesef bu şekilde durumların karşıma çıkması ve başta iyi niyetli yaklaşmamın bana sürekli zaman kaybettirmesi can sıkmaya başladı. Biri çıkar Google kötü yorum sildirmek istiyorum der sizle görüşmeye başlarken sürekli nasıl sileceğinizi laf arasında öğrenmeye çalışır, biri çıkar sosyal medya da marketing çalışması yapmak istiyorum der size sürekli neler yapacağınızı nasıl yapacağınızı vs sorup ücretsiz danışmanlık almaya bakar... Geçen birisi çıktı önce telefon numarasını bile vermek istemedi sonra verdi sonra beni aradı tam 60 dakika sadece Linkedin hizmetlerim hakkında sözde hizmet alma amacıyla tüm methodlar hakkında bilgil edinmeye çalıştı... Yani artık 1 saatimi telefonda en son iyi niyetimden vermemden ötürü gerçekten kendimi aptal durumuna düşmüş hissetiğimden artık kimseyle bu şekilde iş görüşmesi yapmamaya karar verdim. Hizmet bu almak istiyorsanız alabilirsiniz istemiyorsanız siz bilirsiniz, nesi nasılı size saatlerce anlatacaksak bize ne gerek var zaten. Bir de size bu şekilde bir şeyler öğrenmeye çalışmak ilim peşinde olmak gibi gelebilir ama bu şekilde insanları yanıltarak yapılmasının da hırsızlıktan pek farkı olmadığını düşünüyorum. Özellikle burada ekmeğini kazanmaya çalışan gençlere bu tür insanlara karşı dikkatli olmasını öneriyorum. Yıllardır bu şekilde çalışanlar zaten deneyimlerinden dolayı durumun farkına varabiliyordur.