Bankalar babasının hayrına çalışmazlar, ülkemizde her yıl katlanarak artan kar açıklayan kurumlar bankalardır zaten sanki ben banka nedir bilmiyormuşum gibi algı yapmanıza gerek yok. Devletlerde halktan vergi toplayıp halkın elinde avucundakileri alıyorlar, kapatalım mı devletleri ne yapalım? Bence helal gibi bir şey söylemedim, konuyu açan arkadaş söylemiş bende yorumumu belirttim. Benim dinim değil, sizin dininiz yani beni ilgilendirmez. Hüküm veren herhangi bir varlık yok, o yüzden fikrinizi de kendinize saklayın. Ben ekonominin temel dinamikleri üzerinde tamamen ekonomik bir yorum yaptım, heee çok isterseniz çok iyi dini yorumlarda yaparım meraklısıysanız.
Gücün yeterse insana zulüm eden her yeri kapat, yanındayım. Tekrar söylüyorum; bankaların, aç insanlara yardım ettiğini savunan birisi olduğun için, bankaların nasıl bir kurum olduğunundan bir haber olduğunu zannediyorum. Helal dediğini kastetmedim, faizin yasaklanmasını "mantıksız" görmeni mantıksız buldum. Senden önceki yorumlara baktıysan bazı arkadaşlar bu faizin "ekonomik" çerçevede zararlarını basit şekilde açıklamışlar. Yorumumun içinde konu sahibine de cevap verdim. Bankalar veya insana vampir gibi yapışan herhangi kurumlar zalimdir, bunu "ekonomik" çerçevede ele alırsan net olarak görebilirsin. Herkesin inancı kendine, sana bir dayatmada bulunmadım. İnanıp inanmamakta hepimizin özgür olduğunuda belirttim, herkesin kârıda zararıda kendisinindir. Dini bir tartışmada ortaya koymadım. "Mantık" çerçevesinde sana yanıt verdim, kavramları daha net anlamak açısından. Ben doğrunun meraklısıyım, verebileceğin doğrular varsa almaktan şeref duyarım.