Fella adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Din, senin veya benim gibilerin mantığıyla şekillenmez. Uyarız, uymayız orası ayrı, zorlama yoktur ama her şeyin sonucu vardır. Bu üstü kapalı bir konu değildir, faiz nettir. Zararda ettirse, kârda ettirse faiz faizdir. Kimse kafasına göre haram helal hükmü veremez. Bu hüküm Allah'ındır. Bir şey dinde varsa vardır yoksa yoktur.

Ayrıca bankaların, topluma ne kadar zarar verdiğini bilmediğini kanıtlarcasına yorumların var. Verdiğin örnekte yatıyor zaten en basit delili; resmi tefecidir banka.
Bankalar babasının hayrına çalışmazlar, ülkemizde her yıl katlanarak artan kar açıklayan kurumlar bankalardır zaten sanki ben banka nedir bilmiyormuşum gibi algı yapmanıza gerek yok. Devletlerde halktan vergi toplayıp halkın elinde avucundakileri alıyorlar, kapatalım mı devletleri ne yapalım? Bence helal gibi bir şey söylemedim, konuyu açan arkadaş söylemiş bende yorumumu belirttim. Benim dinim değil, sizin dininiz yani beni ilgilendirmez. Hüküm veren herhangi bir varlık yok, o yüzden fikrinizi de kendinize saklayın. Ben ekonominin temel dinamikleri üzerinde tamamen ekonomik bir yorum yaptım, heee çok isterseniz çok iyi dini yorumlarda yaparım meraklısıysanız.