Hugging face üzerinde yayınlanan modeller binlerce indirmeye ulaşıyor, globaldeki yazılımcılar harıl harıl AI projeler geliştiriyor.
Twitter TR üzerinde bir kaç sene önce front-end, backend, junior, senior atışmaları falan vardı, AI dalgası geldikten sonra hepsi suspus oldu sanki, AI ile ilgili en son "yapay zeka işimizi elimizden alacak mı" geyiği vardı hatırladığım.
Bilmiyorum belki bana hiç bir platformda denk gelmiyordur, belki de bizdeki AI bilgisi chatGPT, gemini groktan ibaret değildir, yanlış düşünmüşsem bu da benim cahilliğim olsun.

Ama bildiğim bir şey var: AI yazılımı bitirmiyor, gerçek yazılımcı ile ezberci yazılımcı arasındaki farkı çok fazla açıyor.
Dün bir konu paylaştım, hiç talep olmaması beni çok şaşırttı gerçekten: https://www.r10.net/yapay-zeka/46795...1-musteri.html

Maalesef 3-5 seneye yapay zeka tabanlı olmayan tüm servisler-web siteleri yetersiz kalacak, Google gibi platformlar AI tabanlı sistemleri ayrıştıracak ve daha ön plana alacak. Biz yine çok geriden takip edeceğiz.