Yine bir deneme peşindeydim, uzun süredir tartışılan bir konu mevcut. Google'ın wordpress tabanlı websitelere karşı resmi olmasa da daha geç index verdiği, daha temkinli yaklaştığı yönünde. Bunu denemek için Laravel altyapısı kullanarak bir haber, finans bilgileri scripti yazdım. Bildiğiniz üzre Google finans, sağlık sektörleri üzerine çok dikkatli davranıyor ve filtre koyuyor(yani otoriteniz yoksa sıralamalarınızı düşürüp indexlerinizi siliyor ya da index alma problemi yaşıyorsunuz). Bu websitede ise, hiç bir yerden trafik çekmedim, backlink almadım, seo çalışması yapmadım. Manuel index için bile göndermedim. Website scriptini kurduktan birkaç saat sonra websitenin anasayfası index aldı, ve ilerleyen saatlerde de sayfalar index almaya başladı kendi kendine. Search console'da genelde favicon gözükmesi 1 ay kadar sürerken 1 gün içerisinde Google favicon'u güncelledi.

Wordpress kullanırken ise(özel tema yapsam bile) günlerce index almadığı oluyordu websitelerin. Ayrıca özel script kullanmak başarı getirecek gibi bir yorumda bulunmuyorum fakat, Google özel scripte benim edindiğim tecrübeye göre çok daha fazla güveniyor olması. Bunun sebebi de tahmin edebileceğiniz üzere neredeyse tüm spam,kalitesiz içerik websiteleri Wordpress tabanlı. Özel script kullanmak çok daha fazla sorumluluk gerektiriyor, her şeyi kendiniz yapmak zorundasınız fakat hız ve özgürlük konusunda kesinlikle değdiğini düşünmekteyim. Son olarak da websitenin genel görüntüsünü size göstereyim, ve hız verilerini göstereyim(daha hiç optimizasyon yapmadım). Ayrıca bu konunun amacı Wordpress kötülemek değil, Wordpress'de başarılı olunamaz değil genel olarak bilgi olarak sunmak istedim.