Selamlar arkadaşlar, herkese iyi forumlar.
Ben Ahmet Elmalı. Çoğunuz gibi ben de yıllardır bu sektörün içindeyim, Samsundan hem yerel esnafa hem de büyük e-ticaret sitelerine danışmanlık veriyorum. Forumda gezerken, özellikle son zamanlarda herkesin aynı hataya düştüğünü görüp birkaç kelam etmek istedim.
Herkesin dilinde tek bir soru var: "Hocam, Googleda nasıl birinci sıraya çıkarız?" Ama kimse şunu sormuyor:
"Yarın Google algoritmayı komple değiştirirse dükkanı nasıl açık tutacağız?"
Bakın, acı ama gerçek bir durum var. Eğer tüm ticaretinizi, müşteri akışınızı sadece Googledan gelecek organik hite bağladıysanız, açık söylüyorum; pamuk ipliğine bağlısınız demektir. Bir sabah uyanırsınız, Google bir "Core Update" (Çekirdek Güncelleme) patlatır, o aylarca uğraştığınız hitler bir anda bıçak gibi kesilir. Ne telefon çalar, ne sipariş gelir. İşte o gün, SEOnun sadece "anahtar kelime kasmak" olmadığını çok acı bir şekilde anlarsınız.
Benim yönettiğim projelerde, ister E-Ticaret siteleri gibi binlerce ürünlü site olsun, ister bizim mahalledeki halı yıkamacı olsun, mantığım hep aynıdır:
Yumurtaları aynı sepete koymamak.
Sitenizi sadece bir web sitesi gibi değil, bir "Marka" gibi düşünmek zorundasınız. Sosyal medyadan sitenize insan akıyor mu? Müşteri Google'a "en iyi spor ayakkabı" yazarak mı geliyor, yoksa direkt markanızın ismini yazarak mı? Google artık bunlara bakıyor. "Backlink alayım, makale basayım, sıralama alayım" devri bitti arkadaşlar. Google artık sitenizin "gerçek" olup olmadığını, arkasında bir "deneyim" olup olmadığını anlıyor.
Hele şu yapay zeka furyasından sonra ortalık "çöp içerik" doldu. Tek tuşla yüzlerce makale girip yükselmeyi bekleyenler var. Google bu numaraları artık yemiyor. Benim danışmanlık verdiğim firmalara söylediğim şey net:
Google Ads ile müşteriyi yakalarız, SEO ile işi büyütürüz, Sosyal Medya ile markayı akıllara kazırız. Bu üçünü bir arada yapmıyorsanız, bugün varsınız yarın yoksunuz.
Lafı çok uzatmayayım. Vaktim kısıtlı olduğu için herkese tek tek bakamıyorum kusuruma bakmayın ama bu vizyonla ilerlemek isteyen
1 şanslı arkadaşımıza bir hediyem olsun.
Konu altına sitesini veya projesini kısaca anlatan arkadaşlardan seçeceğim
1 kişi ile, Google Meet üzerinden 30 dakikalık
birebir canlı toplantı yapacağız. Ekran paylaşımı açıp sitenizi inceleyecek, hatalarınızı gösterecek ve size özel bir yol haritası sunacağım. (Sadece bu toplantının değeri bile normalde danışmanlık ücretimdir, maksat bir arkadaşımızın işi gerçekten görülsün).
Herkese bol kazançlar, iyi çalışmalar.
Ahmet ELMALI Web Sitem Instagram Hesabım