Selamlar,
Dediklerinize katılmıyorum. Eğer sağlam bir yazılımcıysanız iş aramak yerine işler sizi bulur. Ai henüz yazılımcıların yerini doldurmadı sadece yazılımcıların proje çıkarabilme süresini azalttı.
Bu durumda alttan 'Junior Developer' yetişmeyeceği için (Ai yüzüden eksik öğrenim olacağı için) ilerleyen sürelerde işini iyi yapan yazılımcı bulunamayacak ve bu durum gene yazılımcının kıymetini gösterecektir.
Konuyu açan arkadaşa önerim: Ai ile birlikte çalışmayı öğrenin, ai ile birlikteden kastım şudur; Kod ezberine gerek yok temel yapıyı neyi neden yaptığını işleyişin nasıl olduğunu kesinlikle bilmeniz gerekir. Kariyer'den gerçek iş ilanlarına başvurun.
Sabah ilk uyandığımda iş ilanlarını inceliyor ve neler yapabileceklerime bakıyorum ancak IK'cılar sağolsun işe alım için o kadar çok kriter koyuyor ki çıldırmamak elde değil. Junior pozisyonunda 2-4 yıllık tecrübe istiyorlar. Her konsepti bilmemi, en az 3 dilde uzman olmamı, react ve angular bilmemi istiyorlar. Nice to have olarak da Docker, Kebernetes, GraphQL, Web Sockets, REST, gRPC, COBOL falan istiyorlar. Şaka demiyorum. Entry level pozisyonu için böyle ilanlar açılıyor. Elbette çalışmayı elden bırakmıyorum ama giriş seviyesinde bir insan için çok şey isteniyor