linkedin çöplük, neredeyse tamamı takipçi kasmak için açılan ilanlar, oradan başvuru yapıp kendini strese ve beklentiye sokma.
kariyer ilanları gerçek ilandır oraya daha ciddiye alabilirsin.
yaklaşık 10 yılını bu sektöre vermiş birisi olarak yolun başındayken vazgeçmeni öneririm. sıfırdan bir şeyler öğrenmek şu an kendini aylarca belkide yıllarca geriye atmak demek.
benim haftalarca uğraşıp yaptığım websiteleri şu an dakikalar içinde yapılıyor. sektörle alakası olmayanlar bile artık "şunu aiye yaptırayım" diyor. tabiki çok büyük projelerde ai yetersiz kalıyor orası apayrı bir gerçek fakat biraz tecrübe, biraz doğru prompt ile çözülüyor.
birde ai dediğim olay kendini her güncelemede x2 değil x100 güncelliyor.
şu an halihazırda front ve backend çalışanlar işlerinden çıktıkları anda işsiz kalacaklar ve senin gibi iş arayışına girecekler, gerçekten ama gerçekten işlerinden prof olanlar yoksa geçmiş olsun. ai'nin kurbanı oldu bile.
kpss çalış memur ol, yada aiyi kullanarak fikirler üretmeye çalış , ama her geçen gün geç kaldığını unutma. çok hızlı ilerliyor her şey
Selamlar,
Dediklerinize katılmıyorum. Eğer sağlam bir yazılımcıysanız iş aramak yerine işler sizi bulur. Ai henüz yazılımcıların yerini doldurmadı sadece yazılımcıların proje çıkarabilme süresini azalttı.
Bu durumda alttan 'Junior Developer' yetişmeyeceği için (Ai yüzüden eksik öğrenim olacağı için) ilerleyen sürelerde işini iyi yapan yazılımcı bulunamayacak ve bu durum gene yazılımcının kıymetini gösterecektir.
Konuyu açan arkadaşa önerim: Ai ile birlikte çalışmayı öğrenin, ai ile birlikteden kastım şudur; Kod ezberine gerek yok temel yapıyı neyi neden yaptığını işleyişin nasıl olduğunu kesinlikle bilmeniz gerekir. Kariyer'den gerçek iş ilanlarına başvurun.