Bir arkadaşımın mağazası var. Fotoğraf çekimi yaptığım için benden yardım istedi. Fakat bayadır giyim alanında çekim yapmadığım için çevrem dağıldı tanıdığım modellik yapabilecek kişi yok. Neyse bir kaç giyim ürünü çekeceğiz ve ürün ölçülerine göre çevreden birine bakayım ben dedi. Arkadaşlarından isteyen çok oldu ama elindeki ürünlerin estetik uyabileceği fizikte birini bulamadık. Neyse dedim instada butiğinden reklam çıkalım gelen olur. Yaşadığımız yer yazlık yer olduğu için 500 TL lik reklam verdik yazan oldu ama saatlik 2.000 TL verdiğimiz rakamı beğenmediler. Bu rakamında az olduğunu düşünmüyorum ortalama 3-4 saat bir çekim sürer. Toplamda 1 günde 6-8 bin TL arası para alacak. Yeni gelen her üründe o kişi ile çalışma planımız var çünkü.

Neyse reklamdan gelen olmayınca sarı siteye baktım bir sürü iç giyim çekimi dolgun ücret olarak reklamlar var. Dedim biz giyime bulamadık insanlar bu reklamlara nasıl buluyorlar. Rast gele birine yazdım günlük 900$ - 1.500$ arası kazanç söylüyor. Hani dedim dlandırıcı mı falan adam. Açıklamada yazmış önce ödemeni veririm sonra başlarız çekime.

Sonra orada da model ilanı bulamayınca instada arattım aynı ilanlardan orada da var aynı durumda. Herhâlde milleti kandırıyorlar falan derken sonunda bizim reklamı arkadaşına atan bir kişi çalışmak istediğini söyledi geldi. Sohbet muhabbet ederken dedim 6-8 bin tl arasında butik için sürekli günlük çalışacak model bulamadık derken konu bu ilanlara geldi.

Kız dedi evet ben burdan uçakla istanbul yada ankaraya gidip çalışıyorum var böyle bir kaç kişi diye söyledi şok oldum. Haftada 1-2 kez gidiyorum falan dedi. Sayfayı gösterdi instagram sayfası basit bir sayfa adına bilmemneajans yazmış yani şirket vs de değil öyle gözüküyor. Çalışmaya gittiğinde stüdyo kiralıyor çekim yapıyorlarmış ödemesinide iş öncesi alıyormuş anlattığı bu şekilde. Bizede aynı şehirdeyiz diye gelmiş sağolsun yardımcı oldu.

Şimdi sormak istediğim şey 1 kişiye günlük 1000 dolar veriyorsun. Çalıştığın bir kaç kişi var bu şekilde. Hadi ayda 10 kişiyle çekim yap ki kız söylüyor en az 10 kişi diyor. 10.000 dolar ödeme yapar aylık. Yani bu çekimleri bir firma isteyeceğini sanmıyorum isteseler büyük ajanslara giderler. Yani bunlar nasıl para kazanıyor da bu paraları dağıtabiliyorlar çok merak ediyorum. Erkek model arayan var ise bende çalışmak isterim şahsen 😂