10.000 tl her gün %3 bileşik getiri ile 264 günde (borsanın açık olduğu günler diyelim kabaca) şunu yapıyor, illa odaklanacaksanız buna odaklanın:
Elinizde yeteri kadar para var demek istiyorum. Siz sanıyorsunuz ki sermayem artarsa kazancım artacak, bilgi, tecrübe, deneyim? bunlar olmadığı için parayı arttırırsam o zaman iyi para kazanırım modundasınız. Borsa öğrenin, borsa önce bilgi sonra para yeridir.
Birincisi, ben gerçekçi rakamlarla konuşuyorum sizce İstanbul borsasında enflasyon verilerini de öne çıkarttığımızda oluşacak dalgalanmadan etkilenen hisseler dahil olmak üzere günlük %3 kazanç sizce kabul edilebilir bir kazanç mı? Günlük %3 kazancı hemde bileşik olacak şekilde baktığımız zaman Warren Buffet'a götürseniz herhalde ağzı değil ''x'' yeri ile gülebilir ki çokta mütevazi bir adamdır kendisi.
Buyurun, sizin 2 saniyede yazdığınız yapay zekaya benim 1.5 aydır eğittiğim sohbet tabım gelsin gözünüzün önüne. Biraz belki gerçeklik algısı aşılayabilirsiniz kendinize. Unutmayın, evet borsayı öğrenmek daha önemlidir. Ancak borsadaki bilgiyi sermayeniz ile netleştirirsiniz.