Aynı banka (ve grubunun loglarında görüyorlar) 2010-2024'e kadar XXXX bin ve üstü yıllarca düzenli maaş gelirim vardı (yurtdışında çalışırken) ve o esnada TL lazım oldu (euro hesapta istediğim krediden fazla euro var) kredi çıkmadı.
1000₺ limit kredi kartı gene çıkmadı.
TR kurumsal şirket işe başladım kredi kartı 45000₺ verildi. (Bir o kartın olduğu hesap 2025 yılı içinde 2,5milyon para girişi yaklaşık 1m de kredi kartı harcama oldu, market restoran,araç yakıt,vs) ve limiti yükselmedi...
Sebebi, 10 sene önce bankanın birinden 3 hesabımın 1 tanesinde 4,65₺ bloke oldu (açtırmadım - biraz üşengeçlik var )
Sistem otomatik herşeye red veriyordu.
2026 itibariyle bloke otomatik kalkmış.
Şimdi otomatik açıldı...
Sanırım otomatik özel bir algoritma filtre uyguluyor.
Aşmanın yolu var mı!? Var!
Gevurun biri TR'de yatırım yaptı sıkışık, 13-15m taşınmazı, 20 göstererek banka müdürünü (taşınmaz iş yeridir) çay kahveye cağırdık.
(Zamanlama önemli) aynı 2 gün içinde bankalardan, (devlet bankaları vermedi) iş, garanti, deniz, Finansbank.
(Banka müdürünün yetkisi dâhilinde) parçalı 500k tl(nakit) 350k kredi kartı limit, 10milyon karlılığı tl çek, (20likti sanırım yaprak)
Ve 350k Dolar (euro da olabilir geçmiş gün unuttum) karşılığı 10lu koçan döviz çek almıştık...
Bu kadar düşük limit alma nedeni, adamın TR ticaret işlerinde bir sıkıntı vardı (mahkemeler vs)
Özetle, banka müdürü ve veya kredi dep şef ve/veya memuru hepsinin kendi limitlerinde kredi verme yetkisi var.