Sağol hocam zaten yaptım ama ameliyat geçirmiş insanlardan da birşeyler dinlemek istiyorum. Teşekkürler
Testis kanseri oldum. Sol testiste tümör buldum. Mr çekildi. Sonucu görünce acil ameliyat dendi. Sonucu açıklandığı günün diğer akşamı yatış. Ertesü gün sabahı ameliyat oldum. İlk ameliyatımdı. Daha garibi kendim için hastaneye ilk defa bu kadar git gel yaptım. Hastane hayatta sevmem. Dünyanın en pis yeridir. Maske takıp giderim. Aptal insanlar beni maskeli görünce kendi ağzını kapatır. Sanki bende bulaşıcı birşey varmış gibi.
Ameliyat öncesi uzun bir süre yemek yedirmiyorlar. Yatış olayı yeme içmeden uzak durman için gözetim altında olman gerektiği için ameliyat öncesi olur her zaman. Ameliyat zamanı gelene kadar eş dost ile sohbet muhabbet geçirdik. Zamanı gelince içimde biraz kıpırdanma oldu ama benim olayın zor birşey olmadığını bilenlerden dinlemiştim. Onun rahatlığı vardı. Sıkı uzun çorap giydim. Adı neydi unuttum. Geri kalan çıplaktım. Ameliyat odası soğuktu. Sırtımdan soktular iğneyi alt tarafı uyuşturdular. Hafif acıdı dayandım. Üst tarafım normaldi soğukluğu hissediyordum. İstemeden titremeye başladım. Üşüdün mü dediler. Evet ama böyle olması gerekiyorsa dayanırım dedim. Olmaz diyip üstüme birşey serdiler. Gözlerim açıktı ameliyat ışığının çevresindeki metalden ameliyat olduğum yer yansıyor gözüküyordu. Benimle sohbet etmeye çalışan asistanlardan birine bunu söyledim. Olmaz görmeni istemiyoruz dedi. Siperi yükseltti göremedim ondan sonra. Ameliyat esnasında bir süre ayıktım. Ufak bir ağrı hissettim ameliyat yaptıkları yerden ondan bahsettim. Tamam şu yüzden bu yüzden falan dedi. Bir süre devam ettiğini söyledim. Sonrasını hatırlamıyorum. Sanırım bu ağrı yüzünden uyuttular beni. Hazır damar yolundan tam anestezi verdiler. Uyandığımda devam ediyordu ameliyat. Ne oldu bitti mi dedim. Az kaldı dedi. Ufak bir acı hissediyordum bundan bahsettim yine. Bitiyor az kaldı dedi. Bitti. Gözlem odasına geçerken kusmam geldi. Önümde kusacak birşey yoktu. Ağzımda kusmukla nereye kusayım dedim. Kus önüne dediler. Dökülür heryere dedim. Sonra bi hemşire minik poşet getirdi ona kustum. Gözlem odasında belli aralıklarla tansiyonumu ölçtüler. Sürekli bi sorun var mı diye sordum. Kendimi şöyle böyle hissediyorum diye takip etsinler diye söyledim. Sorunsuz geçti. Sonra tekrar ameliyat öncesi odasına geçtim. Akşama kadar acı yoktu akşam ameliyat yeri acısı başladı biraz. Wc ihtiyacımı hissediyordum ama biraz tutuyordum. Bi kutu getirdiler buna yaparsın dediler. İlk yapmaya çalıştığımda yapamadım. Canım yandı diye vücut sıkıyordu sanırım kendisini. Sonda takalım dediler. İstemedim biraz daha acıyı çektikten sonra wc yi kutuya yaptım. Sonrasında düzenli yapabildim. Acı hareket ettikçe çoğalıyordu bu normaldi. Anestezi etkisi bitiyordu. İdare ettim o geceyi. Sabah öğlene doğru taburcu oldum geçtim evime. İlk 10 gün yatma kalkmada zorlandım (ameliyat yerininin durumuna bağlı hareket kısıtı) Ondan sonra geçmeye başladı. Arvales vermişti ama 2 tane falan içtim başka da gerek duymadım.
Sonra kanser sıçramıştı karnıma 4 ay kemoterapi verdiler. Aldım tedaviyi geçti gitti bitti. Grip olsam daha çok zorlanırdım. Kolaydı yani. Easy gg