Serhat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Baştan sona kadar okudum çıktığınız bu yolda başarılar dilerim.. peki farklı dilde adsense geliri elde etmeyi hiç düşündünüz mü?
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim, şimdi şöyle bir durum var. Bu projenin İngilizce dili için 1 adet domainim beklemede duruyor. 4 harfli .org uzantılı ve aşırı derece akılda kalıcı bir domain.

Rakip site araştırmasında; Türkçe Rakip sitelerimin çoğunun ana dili ingilizce ve eklenti ile çoklu dil kullanımı yapmışlar, hepsi index alıp TR ve diğer dillerde sıralamaya girmişler... Yani rakiplerim 4 tane Türkçe ana dilli site, 4 tane dil çevirme eklentisi ile Türkçe dilinde sıralamaya girmiş siteler.

Diğer dillere geçiş yapmayı düşünüyorum fakat bu projeyi biraz ayağa kaldırdıktan sonra wordpress polylang eklentisi ile manuel olarak Dil Seçeneği ekleyeceğim siteye, zaten içeriklerim hazırda. Yalnız ben bu eklentinin otomatik sistemini bulamadım, bilmediğimden dolayı da otomatik sistem ile çeviri yerine; manuel olarak ingilizce dilinde yayın yapacağım ya da boşta duran diğer domain ile aynı sektörde ingilizce dilinde yayın yapacağım.

+Yabancı dil sektörlerinde rekabetle başa çıkacağıma inanmadığımdan/bilmediğimden dolayı ve en azından bu projeyi dişe dokunur kıvama getirmeden gireceğimi düşünmüyorum.

Ama şuan ingilizce dili için ayırdığım domaine günde 1-2 içerik giriyorum. Kafam biraz karışık, yabancı dil çok mantıklı geliyor fakat TR'deki gibi yükselişi alır mıyım?, şuan ki kullandığım hosting Yurtdışında da hızlı şekilde çalışır mı? yabancılarla rekabetle nasıl bir yok izleyeceğimi bilmiyorum önümü göremediğimden dolayı tereddütteyim şuan.