Merhaba değerli arkadaşlar,

Öncelikle konuya başlamadan az çok önüne düştüğüm veya takip eden oluyor ise, Metin2 piyasası hakkında bilgimi az çok görmüştür/denk gelmiştir.
Şimdi bende sunucu açan birisi olarak size piyasada sıklıkla dönen yalanları / dolandırıcılığı ve aklamayı anlatacağım.

PART 1 : TÜM METİN2 PVP YALANLARI!

BOT Oyuncu Sistemi : Değerli arkadaşlar, eğer pvp sunucular da oynuyor iseniz muhakkak ki hissetmiş veya denk gelmişsinizdir. Köyler de, metin maplerin de olağan dışı otomatik hareket eden oyunculara. Bu BOT oyuncular tamamen yazılımsal olarak işlem yapıyor. Bu oyuncular metin kesebiliyor, mob kesebiliyor, pazar gezebiliyor vb işlemleri yapabiliyor. Oyunu daha kalabalık göstermek için kullanılan bu sistem tamamen oyuncuları yanıltmaya yönelik oluyor. Bu sistemi internette "Metin2 Bot Oyuncu" diye aratarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

BOT Pazar Sistemi : Sunucuların 1.Köyleri ve 2.Köyleri pazar bölgesidir. Oyuncular buraya satışını yapmak istediği ürünü pazar açarak oluşturur. Fakat sunucu daha kalabalık gözüksün, pazar çok algısı yaratmak için açtığınız pazarlar kopyalanarak farklı bölgelere açılabilir. Örneğin Mavi 2'de kurduğunuz bir pazarı kopyalayıp Mavi 1 bölgesinde de açarak x2 pazar görünümü oluşturulur. Bu sayede çok daha fazla pazar görünümü sağlanır.

ÖDÜL Yalanları : Muhakkak görüyorsunuz ki, çoğu sunucu daha fazla oyuncu çekebilmek için belli ödüller koyar. Fakat bunların arasında Telefon veren, Bilgisayar veren veya 1 Milyon TL gibi absürt ödüller dağıtan sunucuları görüyorsunuzdur. Piyasanın içerisinde olan birisi olarak net söyleyebilirim ki, kimse size böyle bir ödül vermez. Örneğin TOP 1 METİN Ödülü : 200.000TL olarak belirler ama arka plandan muhakkak yetkililerin çarı son dakikalar da o damageyi sizden almak için her daim hazırdır. Bu nedenle köklü sunucular / güvenilir kişiler haricinde bunlara kanmayın.

MOBİL Yalanı ( Yeni Çıktı ) : Biz böyle bir içeriği paylaştıktan sonra diğer sunucu sahiplerinin de bunu algı oluşturmak ve oyuncu çekmek için kullandığını sıklıkla görüyorum. Mobil açıyoruz diyerek Metin2 Map Editör üzerinden NPC'leri aşşağı yukarı yaparak oyunu tasarlıyorum gibi videolara/reklamlara denk geliyorsunuzdur. Fakat mobil tarafı gerçekten bu kadar kolay değil. Unity ile yapmanın maaliyeti ve zamanının dışında PC sürümü ile bağlantınız eş zamanlı imkansızdır. Bu nedenle biz bu işin öncüsü olarak başlattığımız bu işi bile yanlış anlaşılmamak ve oynculara siz gelin biz 3 ay sonra açacağız demek yerine açıldığı gün bunun reklamlarını verme kararı aldık ki bizim uygulamalarımız Android Store ve Apple Store da mevcutken. Bu tarz mobil yalanlarına da kanmamanız gerekmektedir.

ÇARK Yalanı : Çoğu server da "Nesne Market" üzerinden para yatırarak ÇARK çevirir ve belli ödüller alırsınız. Her zaman Çark'ta çok önemli bir item koyulur ve bunun çıkma oranı %0'a çekilir. Oyuncular daha fazla para yatırsın, daha fazla denesin diye bu tarz işlere giren sunucu sahipleri olur, olacaktır da. Siz 10 bin yatırırsınız yine ulaşamazsınız fakat yan hesaplarından bu itemi size ek olarak satmaya çalışırlar.

Lonca Yalanları : Genel olarak lonca liderleri yalancı olur. Sahte oyuncu sayıları, sahte isimlerle lonca yönetirler. Loncalar her servera girerken belli TL karşılığında sunuculara girer. ( Sadece oynamak için giren de var onlar başımızın üstünde. ) Fakat loncalar her girdiği serverdan ya direkt sunucu sahibinden para alır, ya da sunucu sahibi der ki : Senin oyuncunun yatırdığı paranın %50'si senin olsun. Genel olarak loncaların %90'ı bu şekilde çalışır. Veya lonca sana der ki, benim 5 yayıncım var bunları al geleyim. Fakat bu yayıncıların %90'ı da 10'dan fazla izlenen adamlar olmaz. Yani server sahibi algı oluşturmak istiyor ise muhakkak bunlara para yedirmek zorunda kalıyor.

Nesne Market Yalanları : Özellikle HARD Emek adı altında açılan sunucular da oluyor bu durum. Serverın ilk haftası "Efsunsuz" diye reklamını yaptığı serverın nesnesine "Efsun" getirir. Çünkü sen zaten sunucuya güvenip belli miktar da yatırım yapmışsınızdır ve senin direkt olarak çıkamayacağını bilir. Ayrıca "Nesne Marketsiz" sunucu diye açılan sunucuların hiç birinde "Nesne Market" tamamen kapalı değildir. Sadece reklamı böyle yapılır ama nesne her zaman olur.

Nesne Market Yalanları 2 : Kademeli NESNE adı altında oyuncuların oyunda ulaşamayacağı ürünleri nesneye eklerler. Oyuncuya Kademe 1'de kısıtlı ürün gösterip oyuncuyu bağladıktan sonra kademe kademe saplamaya başlar.

Online Sayısı Yalanı : Sunucunun websitesine girersin bir bakarsın online 20 bin - 30 bin veyahut 5 bin. Arkadaşlar bu rakamlar tamamen yalan, şu an piyasada ben babayım diyen server bile maksimum 3000-4000 online tekil olarak açar. Bir sunuya 1000 tekil oyuncu girse bile sunucuda adım atacak yer bulamazısnız. Bu tamamen panel üzerinden panel çarpanını ayarlamakta geçer. Örneğin 1000 kişi varsa bunu x20 olarak göster seçerseniz sitede online sayısı 30 bin olarak gözükür. Dediğim gibi en babası 3K - 5K tekil online ile açar ki bu da çok nadir yaşanır.

Telefon DATA Paylaşımı : Bir sunucuya giriş yaparken telefon numaranızı verdiğiniz de, bir süre sonra diğer sunucuların da reklamlarını geldiğini görmüşsünüzdür. Bu şöyle oluyor ; Örneğin ben X sunucu sahibiyim, Sen B sunucu sahibisin. Diyorlar ki birbirine, sen bana senin datanı ver ben sana benimkini vereyim datamız artsın. Kanunen yasak fakat yapılmadığı da söylenemez.

Bunun gibi görsellerle de detaylandıracağım PART2'yi yayınlayacağım yakında.

UNUTMAYIN!

Bu içerik tüm sunucular için geçerli değildir. İşini hakkı ile yapan ve bu işe sadece para odaklı bakmayan sunucu sahipleri de mevcuttur.
Bizim ve bizler gibi emeği ile hakkı ile yapmaya çalışan adamların en büyük dertlerini ve bilgilerini sizinle paylaştım.

Merak ettiğiniz olursa sormaktan çekinmeyin.