İlk olarak Necmettin Erbakan'cı olmaktan, milli görüşçü olmaktan onur duyuyorum.
Kriptoda zengin olmayı denerken iflas etmem, kriptoya girmem de sizin gülmenizi gerektirecek bir şey değil. Ben de insanım, ben de hata yapabilirim. Eminim siz de hatasız değilsinizdir.
İslam dinine göre kadının yanında eşi, kardeşi gibi bir erkek olmadan 2 günlük veya daha uzak mesafeye gitmesi yasak.
Markete, bakkala gitmek 2 gün sürmeyeceğine göre, demek ki öyle bir yasak yok.
Hocam tüm samimiyetimle açtığım bir konuda siz biraz art niyetli yaklaşıyorsunuz gibi geliyor.
Katılıyorum hocam, uygulayamıyoruz.
Ama uygulayamıyor olmamız Şeriat'i istemeyeceğimiz anlamına gelmiyor ki.
"Şeriat olmasın" demektense "İnşallah bir gün hakiki Şeriat hakim olur" demek yakışır bir Müslümana.
Müslümana yakışan şeylerden bahsedelim isterseniz ama şeriat emin olun ilk sıralarda olmaz. Demin ne dedim? Senin dinin başkasının inancına, özgürlüğüne, huzuruna engel olmadığı sürece uygulanabilirdir, kendi sınırına taşmadığın sürece inanabilirsin. İlla şeriat isterim dersen de "bireysel" dedik, ne demek bu? Şeriat uygulanan ülkelerde yaşayabilirsin demek, 100 milyon insanı rahatsız etmektense bireysel bir adım atabilirsin, anlatabildim mi? Benim dinim Müslüman kesmeyi farz kıldı diyerek seni kessem hoşuna gider mi? Özgürlük alanına girip huzurunu kaçırmış, canından ve malından etmiş olur muyum olmaz mıyım? Gerçek İslam diyor ki "son din İslam oluncaya kadar cihad etmek size FARZ kılındı." söyle bakalım en son kimin kellesini kestin? Farz ibadetini uygulayıp cihad ediyor musun? İzlandalı, İskoçyalı, Hollandalı, Alman, Fransız vs. vs. her kim varsa ya Müslüman olacaklar, semavi dindense aşağılanarak cizye verecekler veya ölecekler, kabul etmeyenleri öldürdün mü? Sen daha farzlarını yerine getirmeyip şeriat isterik diyorsun, şu hükümetin başında olsam sosyal medyadan bir bir kim şeriat isteriz diyorsa toplar minimum 20şer yıl atardım içeri. Siz kimsiniz de Cumhuriyet rejimini yıkmaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerine aykırı isteklerde bulunmaya cüret edebiliyorsunuz? Laik, demokratik Cumhuriyet rejimini yıkmaya teşebbüs ve bölücülükten yargılar içeri tıkardım milleti, neyse ki tepedekiler sizin gibilere çok insaflı davranan bir güruhtan. Sen Müslümansan Müslümansın bundan bana ne? Benim kişisel alanım beni bağlar, yolda sen sakalını kesmişsin şeriata göre sakalını kesen erkeğin cezası ölümdür diyecek heee? Sıkıydı o biraz, paçası sıkan uygulamaya kalksın bakalım.
Kripto örneği faiz vs. konularına kolay para kazanmak dinen caizlik mevzularına bir atıftı, 1500 sene önce kripto mu vardı da kripto alıp satıyorsun? Sen kesin son model İphone veya iyi bir Samsung kullanıyorsundur. Madem geriye gitmek istiyorsun vereyim eline Nokia 3210 onunla gez eskilere meraklıysan. Vehhabilerin görüşünde o bile yok gerçi, 1500 sene önce ne varsa öyle yaşamayı ilke edinmişlerdi ne diye telefon bilgisayar kullanıyorsun? Cumhuriyet'in her şeyinden yararlanayım, kanunlara gelince meeee. Senin Erbakan hocan senin gibi şeriat isterdi, oğlu kızı da şeriatçı takılırdı sonra ne oldu? Fatih Erbakan kız kardeşine ben 2 sen 1 pay alırsın dedi, kız kardeşi ne dedi? Cumhuriyet bana eşit miras hakkı vermiş yarısını alırım dedi ve mahkeme ile aldı. Bu işler böyle, senin kayıp milyon davasında mahkum olup ev hapsi alan hocan çocuklarını şeriata göre yetiştirememiş, ülkeye mi şeriat getireceksiniz? Yemez o işte.