Cevap vereyim hocam, şu an hiç bir ülke Şeriat ile yönetilmiyor.
Allah'ın pek çok emri ve yasağı var. Bunlardan birine uyulmadığı zaman o sistem şeriat olmaktan çıkar.
Şu an Allah'ın bütün emir ve yasaklarını harfiyen uygulayan bir ülke yok.
Var hocam Günümüzde tamamen İslam şeriatı ile yönetilen ülkeler: Afganistan, Brunei, İran, Moritanya, Pakistan, Suudi Arabistan, Umman ve Yemen’dir.
Bu ülkelerden 2 tanesini de çok iyi biliyorum biliyoruz da (Afganistan, İran). Madem o kadar mükemmelse bu ülkelerin halkları neden mutsuz hocam? Neden kaçıp buralara Avrupaya gitmek istiyorlar neden? Bana maddiyat demeyin. İnsanlar güven ve adalet göremedikleri yerlerden kaçarlar.
Bir örnek daha vereyim Men... Tarikatı aile içi sorununu neden İslam Şeriatına göre karar almadılar da. Koşa koşa Avrupa daki mahkemelere koştular ??
İşin özü şu hocam İslam Şeriatı'na karşıyım neden derseniz günümüze göre kendini modernize edememiş bir hukuk sistemi çok fazla açıkları eksikleri var ki. Günümüzde bir çok ceza da karşılıksız kalıyor.
Şeriat hukukunun en büyük dezavantajı da şu: Bu sistemi uygulayacak kişi kendine göre istediği gibi cezaları belirleyebilir. Çünkü kendisini o kişi ALLAH'ın dünyada ki kolu gibi göreceği için.
Dipnot: Şeriatla yönetilen ülkelerde bir süre kaldım ki sistemlerini çok iyi biliyorum. Şunu da biliyorum yukarıda söylediğim 2 ülkede eşcinsel ilişki de o kadar fazla ki. Gidip görmenizi yaşamanızı isterim o ülkelerde. O vakit muhtemelen döndüğünüzde benim gibi şeriata karşı biri olacaksınız.