Sen gittin mi? Avrupada ne gördün mesela deger dediğin sistemin verdiği deger manasinda? Benim gazze de gördüğüm deger felan değildi mesela. (İnsanlari haric onlar bile isyana geldi sonunda.)
Ben gitmedim afganistana evet. Ama arkadasinda dedigi gibi onlarin yonetim bicimide iranin vs yönetim bicimide seriat felan değil. Seriat Kur'an dir. Bu kadar. Baska bir aciklamasida yok. Tabiki benim dinime yada seriat inancina yada seriatla yonetilme istegim var ise buna uymak zorunda degilsin çünkü herkes musluman olmak zorunda da degil. Ama %90 uzeri dini musluman olan bir ülkede bunu isteyen büyük bir çoğunluk olabilir onlarda sen istemiyorsun diye biseyleri istememek zorunda değiller hatta o çoğunluğa gore sen azinliksan onlar sana suraya git buraya git yasa o zaman diyebilirler ama bunu sen diyorsun ne hikmetse

ayrica mevzu ortam germek munakasa etmek degil. Adam seriatin ne oldugunu yazmis anlasildigi gibi birsey olmadigini yazmis herkes seriat istemezuk moduna girmis zaten adam seriat gelsin dememis ki karsi tarafi gorunce uyuz eden kisimda burasi.
ne diyeyim hocam. Çok başka noktalardayız yazdığımı okuyup anlamamamışsın bile. Ben avrupadaki insanlıktan bahsediyorum. Gazzede o insanlık yok diyorum sen bana aynı şeyi savunarak karşı çıkıyorsun. Dine saldırının geçtiği mesajı eklememişsin onu da bekliyorum. Yoksa Allah tarafından yasak kılınmış iftiraya mı mağruz kaldık

Elbette gerilmiyoruz. Sen bildiğini söylüyorsun ben bildiğimi söylüyorum
medeni bir şekilde tartışıyoruz. Yoksa kellem gitmişti karşı çıktım diye