Niye düşman olalım sizin dininize.
Herkesin aklındaki Allah ve din inancı farklıdır.
Sen mesela sürekli bir şeyler istersin, ben ona şükrederim bana bu güzel hayatı verdiği için. (Örnek).
Sizin dine bakışınızla bizimki birbirinden farklı. Dine kim saldırdı hemen hemen hepsini okudum hiç bir saldırı görmedim.
Lütfen senden ricam saldırı mesajını buraya koyman.
Bizim babamızın malı değil elbette. mevcut düzeni bozmak isteyen şeriat gelsin diyenlerdir. Bu sebeple gitmesi gereken de odur. Zaten gidiyoruz avrupa ülkesine, seyehat ediyoruz, farklı yaşam tarzlarını görüyoruz, insanlara verilen kıymeti görüyoruz ve neden bizim ülkemizde de insan bu kadar kıymetli olmasın ki diyoruz. Ama sen hiç şeriatle yönetilen ülkeye gitmedin değil mi

Neden? Çünkü can ve mal güvenliğin yok. Gittin mi Afganistana

Şu anki sistemi yönetenler şeriatin gelmesini içten içe isteyenlerdir. biz yönetemiyoruz Allah yönetsin madem diyorlar
Allah'ı dini, şeriatı aynı kefeye koyamazsın. (Teoride bağlıdır, Ama gerçek hayatta birbirini tamamlamaz). Hepsi birbirinden farklı kavramlardır.
Allaha inanan birisi insanların çarpıttığı dine inanmayabilir. Dine inanan birisi şeriate bağlı olmayabilir.
Sen gittin mi? Avrupada ne gördün mesela deger dediğin sistemin verdiği deger manasinda? Benim gazze de gördüğüm deger felan değildi mesela. (İnsanlari haric onlar bile isyana geldi sonunda.)
Ben gitmedim afganistana evet. Ama arkadasinda dedigi gibi onlarin yonetim bicimide iranin vs yönetim bicimide seriat felan değil. Seriat Kur'an dir. Bu kadar. Baska bir aciklamasida yok. Tabiki benim dinime yada seriat inancina yada seriatla yonetilme istegim var ise buna uymak zorunda degilsin çünkü herkes musluman olmak zorunda da degil. Ama %90 uzeri dini musluman olan bir ülkede bunu isteyen büyük bir çoğunluk olabilir onlarda sen istemiyorsun diye biseyleri istememek zorunda değiller hatta o çoğunluğa gore sen azinliksan onlar sana suraya git buraya git yasa o zaman diyebilirler ama bunu sen diyorsun ne hikmetse

ayrica mevzu ortam germek munakasa etmek degil. Adam seriatin ne oldugunu yazmis anlasildigi gibi birsey olmadigini yazmis herkes seriat istemezuk moduna girmis zaten adam seriat gelsin dememis ki karsi tarafi gorunce uyuz eden kisimda burasi.