Açıkça konuşmak gerekirse grafik tasarım sektöründen bahsedeyim;

Kişisel düşüncemdir, yapay zekanın çıkmasıyla ve kanva vb. uygulamaların popülerleşmesiyle insanlar kendi tasarım ihtiyaçlarını çok basit ve ücretsiz şekilde karşılamaya başladılar.
Tabii ki yapay zekanın ve canvadan yapılan bir görselle bir grafikerin yaptığı görsel arasında fark olacağını düşünüyorum fakat insanlar ücretsiz olması ve saniyeler içinde işin hazırlanması sebepleriyle bizi tercih etmek yerine oralara yöneliyorlar.
2022 yılında burada bir ajansın grafikeri olarak çalışıyordum işleri yetiştiremiyorduk geceler sabahları, sabahlar akşamları takip ediyordu. Şuan o potansiyel yok ve grafik işleri bu sebeplerden çok ucuzladı.

Geçenlerde bir konuya teklif yaptım, halihazırda olan logosunu biraz güncelleyip, vectorel, svg, favico, profil fotoğrafı, mockup şeklinde isteyen birisi vardı KDV Dahil 750₺ teklif yaptım görüldüde kaldı belki de 200-300₺'ye yaptırdı.
Artık bu işten sıkılmaya başladım daha farklı piyasalara açılacağım kim ne derse desin yapay zeka sosyal medya grafikerliğini öldürdü. Teşekkürler...

Yorumum Eleştiriye Açıktır.