Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence en iyisi yerine bir şey koymak hocam mesela spor, yada bilgisayar oyunu yada koşu vs.
yani her aklına sigara geldiğinde sigara yerine başka bir eylemde bulunursan daha iyi hissedebilirsin.
allahın hakkı 3 dür derler 3. de bırakırsan tamamen kurtulursun inşallah.
tunatun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Stres olayını bir şekilde çözmelisin ben 15 yıl kullandım 4-5 sene oldu galiba bırakalı artık saymayı bile unuttum stres için akşamları papatya çayı rahatlatıcı olur birde abur cubura fazla yüklenme sindirim sorunları cıkarır + fırsatı değerlendiriip bir spor salonuna yazıl
Jorphy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayırlı olsun hocam, maddi zararı da sağlığa zararı da çok ciddi.
Çok teşekkür ediyorum.

Alicamci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelin Metin2 oynayalım unutursunuz
MUSTAFAGCN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında şöyle bir şey benim için;

Düzenli her gün 1 paket tükettiğim dönemlerde boş bir kafede otururken telefona bakmak istemiyorum ve boş boş sağ sola bakıp kahve içmektense sigara içip kahve dahi içmeyebiliyorum. Yani boş kaldığım vakitlerde "telefon" gibi "reels kaydırmak" gibi benim için. Zevkli mi, tartışılır ama zevkli ki içiyorum. 3-4 ay kadar bi' dönem bırakmıştım çok çok nadir toplam 3-4 ayda 3 kere içmişimdir belki. O da yarısnı atıp bırakmamla oldu.

Bırakma nedenim artık yaşlanmaya başladığım için en basit top oynarken tıkanıklığı hissedebiliyorum, sağlık açısından oldukça geriye atıyor, 18'lik arkadaşlar 11-11'lik sahada tur atarken ben orta sahayı dahi geçemiyordum 3-4 ay gibi kısa sürede felfena bir etkisi olmuştu bende, gerçekten onu belki psikolojik bilmiyorum ama gençlikte koştuğum gibi koşabiliyordum.

Güncel olarak tekrar kullanmaktayım ama en hafif olanını içiyorum, ipince bir şey zaten. Günde belki 5 tane içiyorum/içmiyorum denilebilir. Her seferinde ya yemekten sonra ya da maçtan sonra yakarım, onun dışında artık "içtiğim" için kahve içerken boş boş içebiliyorum. Çok enteresan ama sanırım sağlıksal bir sıkıntı olmadığı sürece bırakacağımı düşünmüyorum, hele ki şu dönemlerimde.

Hiçbir zaman keyif aracı olmaması lazım, o iğrenç pislik kokuyu çevrenizden duyma şansınız varsa çok daha iyi olur "ıyy leş gibi sigara kokuyorsun" lafını duymak sizi sürekli olarak bir "iğrençlik" durumuna sokacaktır. Bu da sizin sigaradan soğumanıza sebep olabilir.

İçmeyin, içirtmeyin.
Ben de slim bir s*gara içiyordum.
Allen Carr'ın kitabını mutlaka öneriyorum.
1 tane içsek bile bu bağımlılığın bizi nasıl sardığını anlatan videoları da var.

dijitalkaptan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
diren kardeşim. darısı başımıza . illet illet .
İnşallah...