onurnet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu an ki düzende yarısını çıkarmaya kalksan emin ol işi yapanları çıkartırlar. İş yapmayanlar adamını bulup yerinde olmaya devam eder
Katılıyorum.

RauL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aman sakına tartışayım falan deme başına bela olurlar. maliye .çok sıkıntılı bir bölüm. dükkanda yaktıgın odunun faturasını isder.
Yok hocam zaten ondan dolayı korkup ses etmeden çıkıp gittim yoksa paylayacaktım.

ledci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sahada çalışan asker-polis-doktor-hemşire vs hariç, insanlar zaten yatmak için memur oluyor. garanti maaş, sigorta, yan haklar, işten atılma korkusu yok, yarın ne olacağım endişesi yok, kendini geliştirmesen bile emekli olana kadar belirli standartta yaşamın garanti. bu şartlarda memur yatmayıpta ne yapsın? memur olsam bende yatardım.
adam gibi sistem olsaydı belirli aralıklarla memura kendi alanıyla ilgili eğitim verip sınava sokardı. sınavda düşük alana eğitim tekrarı, tekrar düşük alana kademe kademe ceza uygulanırdı. hemen işten çıkarma yerine maaş kesme, görev yerini ve kademesini düşürme vs. hala yatmak istiyorsa kov gitsin evinde yatıp yuvarlansın.
İşini iyi yapan çok olduğu gibi savsaklayan da çok var, o yüzden vatandaşın hem işi görülmüyor hem de bir kaç kez kuruma gitmek zorunda kalıyor.

ziynetorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Büyük şehirlerde bir icra memuruna günlük kaç tane icra takibi yazısı geliyor biliyor musunuz?
Sistemin onay mekanizması çok fazla, yapay zeka için çok fazla gereksiz ayrıntı var.
Sağını solunu bilmeyen, tuvaleti doğru düzgün kullanamayan insanların öyle kredi kartı kullanımı borcu var ki; pek çoğunu tahmin edersiniz.
Balık baştan kokuyor. Ne vergi, maaş, icra sistemi düzgün çalışıyor, ne düzgün maaş alabiliyoruz; ne de gereksiz harcamalarımızı kısabiliyoruz.
Hocam kredi yada kredi kartı borcu yüzünden vergi dairesindeki icra servisine gitmezsiniz.
O adli icra dairesinde işleme alınır.
Bir sürü icralık olan var ama tek bir memur yok ki.
Benim gittiğimde yaklaşık 10 tane memur vardı.
Yapacağı tek işte hangi dosyalardan dolayı icra konulmuş o dosyaları çıkarıp verecekti, bende vezneye ödeme yapınca e-haciz kalkacaktı.
Sırf mesai bitimine yaklaşıyor diye savsakladı resmen.
Allah'tan bizim vergi dairesi e-hacizi borç ödenince hemen kaldırıyor da birde onun için gitmedim.

eslao adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de şirket açtırdım geçen hafta, ben faaliyet alanı olarak A dediysem adam C kolunda açmış, şimdi dilekçe verdik ki düzeltsin, Allah bilir ne zamana düzenlenir.
Bana da kontrole gelen adam neredeyse dövecekti beni.
Öyle bir üslupla gelmişti.

iNKa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstanbul yeditepe veraset vergi dairesi var oraya işim düştü. Ancak 20 gün sonraya randevu alabildik randevusuz kesinlikle işlem yapmıyoruz dediler. Randevu saatim geldiğinde içeride bana bakan memur işleme başladı. Daha sonra güzel bir bayan geldi randevu almamış sordu ne yapmam lazım diye, bir tane memur masasına çağırdı 5 dk da bütün işlemlerini halledip gönderdi. Düşünün ben bankoda hala işlemimi halletmeye çalışıyorum o geldi işlerini halletti ve gitti. O kadar sırada bekleyen insan var herkes biraz laf etti randevusuz almıyoruz diyorsunuz ama kafanıza göre beğendiğiniz bayanların işlemini yapıyorsunuz diye tabi ki adamın umrunda bile değil kimseyi takmadı. Sonra memur dövünce suçlu oluyorsunuz.
Böyle durumlarda mutlaka kayıt alıp şikayet etmek lazım.

Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle bir otokontrol olması, dönem dönem çürüklerin ayıklanması düşüncesine katılıyorum. 2-3 kurumda karşıma çıktı o model dümbükler. Devlete kapağı attım yan gel yat Osman modundalar.. bir havalar bir havalar vatandaşı hor görmeler, sanırsın ejdarhası var.. biri ters anıma denk geldi bir patladım aklı başına geldi.. Ama onunla işim olsa canıma da okurdu hokkabaz.. öylede kahpe moddalar..
İşi savsaklayıp hem vatandaşı boşa uğraştırıyorlar hem de tartışma çıkmasına neden oluyor.
Bugün gitmiş olsaydım belki adamla tartışacaktım ama e-haciz kaldırılmış o yüzden gitmedim.