dostum nasıl haram para olmuş oluyor ? youtube sana bu şekilde videoları değerlendirip yapabilirsin diyor ve pk nı açmana izin veriyor o zaman senin gözünde futbol editi ve dizi editi yapmak da haram para
Dostum bak kendi elinde yazıyorsun, futbol editi, dizi editi dediğin şey ile, verdiğim örnek bir değil.
Birincisi, Breaking Bad dizisinden bir sahneyi alıp seslendirme yaparak YouTube üzerinden para kazanamazsın zaten. Buna başta YT izin vermez.
Lakin Breaking Bad sahnelerini birleştirip, kurgu yaparsın, müzik eklersin, o zaman o videodan bir katma değer yaratmış oluyorsun zaten.
Elin kızı gitmiş orda prodüksiyona bir ton para, zaman, emek harcayıp videolar çekiyor, sen alıp üzerine seslendirme yapıyorsun, ne oldu? Katma değer mi oluyor bu?
Youtube sana milletin videolarını yükleyip üzerinden para kazan diye imkan tanımıyor. Youtubenin her videonun gerçek sahibi olup olmadığını anlama gibi bir şansı yok. Eser sahibi şikayet ettiğinde video telif yer zaten.
Örneğini verdiğim hanımefendi bile kanal açıklamasına "videonuzu kaldırmamızı istiyorsanız mail atın" diye yazmış daha ben ne diyeyim
Hani ben videonuzu çalıyorum ama kaldırmamı isterseniz mail atın.
Biz neyi tartışıyoruz ya?