Sözdizimi haftalar alır, mimari aylar, doğru soruyu sormak ise yıllar. İyi yazılımcı, cevaptan çok soruya yatırım yapandır.
aslında daha net bir anlatımla şunu söyylim : İyi insan olmak ne kadar sürer; Cevap basittir ama rahatsız edicidir: Ömür boyu.
20 yıldan fazla oldu yazılım sektöründeyim bazen ne kadar iyi yazılımcıyım diyorum sonra bir yazılımcı ile tanışıyorum ne kadar sağlam yazılımcı diyorum.
Yazmayı öğrenmek haftalar alır, mimariyi kurmak aylar, doğru soruyu sormak yıllar. İyi yazılımcı, cevaptan çok soruya yatırım yapandır.
ben bir dönem sanırım 2010 yılında r10'a tek girme sebbim sorulara cevap vermekti güzel pratik yapmıştım.
3 gün 5 gün hikayedir yazılımcı var yazılımcı var seçim senin burada kim ne derse desin hocam.
adam 10 yıl dektop app geliştirmiş işletim sisteminden bihaber kimisi 10 yıl web geliştirmiş sunucudan bihaber;
ai konusuna geline ai hiç bir zaman asla bir ben olamyacak hiç bir zaman bir sen olamyacak hepsi bu olmak yada olmamak önemli olan düşünmek düşünüyorsak varız. bak bu sözlerin hepsi anlamlı aslında tek bildiğim şey hiç bir şey bilmediğim gibi.
biliyorum felsefik oldu fakat hepsi yerinde cümleler.